Chris O'Neill:

Uteblir

Chris O'Neill dropper kronprinsesse Victorias store feiring.

DROPPER FEIRING: Chris O'Neill reiser fra Sverige før den store dagen. Her med kona prinsesse Madeleine. Shutterstock / NTB
DROPPER FEIRING: Chris O'Neill reiser fra Sverige før den store dagen. Her med kona prinsesse Madeleine. Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Sommeren er ei tid da mye skjer, spesielt for den svenske kongefamilien. Hele gjengen pleier blant annet å samle seg på Öland for å feire kronprinsesse Victorias (44) fødselsdag, kalt «Victoriadagen» i Sverige.

En som imidlertid vil glimre med sitt fravær er prinsesse Madeleines (40) ektemann, britisk-amerikanske Chris O'Neill (48).

BLEMME PÅ DIREKTEN:Prinsesse Madeleine var på besøk i hjemlandet Sverige. Under et intervju av åpningen går det litt i ball for prinsessen. Video: Pelle T Nilsson. Vis mer

Dropper feiring

Paret bor til vanlig i Florida i USA, sammen med sine tre barn Leonore (8), Nicolas (7) og Adrienne (4), og har tidligere fått mye kritikk for å ikke være i Sverige under store arrangementer eller andre kongelige begivenheter - spesielt prinsessen.

Tidligere denne måneden kom de derimot til trebarnsmorens hjemland for å tilbringe sommeren der, noe de ofte gjør, men til tross for det dropper O'Neill svigerinnens fødselsdag. Han reiser nemlig hjem til USA og går dermed glipp av hele feiringen.

- Chris ønsker å være med på slike ting så mye som han kan, men nå kan han dessverre ikke være til stede fordi han skal tilbringe noen dager i USA for å jobbe, bekrefter informasjonssjef ved det svenske slottet Margareta Thorgren overfor Svensk Damtidning.

På spørsmål om når 48-åringen ventes å forlate Sverige, svarer Thorgren at hun ikke vet, men at de er sammen nå.

TABBE: Petra Marklund har i ettertid blitt kritisert for ikke å bruke riktig tiltaleform da hun under Victoriadagen henvendte seg til kronprinsessen. Video: SVT Vis mer

Kritiseres

For kort tid siden var det prinsesse Madeleine som vekket oppsikt med sitt fravær, og det på selveste nasjonaldagen - 6. juni. Den ferske 40-åringen har ikke feiret hjemlandets nasjonaldag siden 2019.

Prinsessen har de seinere årene fått enorm kritikk etter at hun gjentatte ganger ikke har vært til stede under kongelige begivenheter. Flere mener også at hun ikke representerer kongehuset i tilstrekkelig grad.

Coronapandemien har naturligvis gjort det vanskeligere for prinsessen og hennes familie å reise mellom USA og Sverige, men selv etter at de strenge restriksjonene ble opphevet, har hun glimret mye med sitt fravær.

6. juni i år markerte første gang på tre år at svenskene kunne feire en normal nasjonaldag. Til tross for det viste det seg at prinsessen uteble.

- Prinsesse Madeleine bor i USA. Hun planlegger å komme hjem til Sverige med familien til sommeren, likevel ikke før etter nasjonaldagen, uttalte Thorgren til Svensk Damtidning den gang.

LES OGSÅ: - Jeg gleder meg helt sykt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer