Dronning Elizabeth:

Uteblir

Dronning Elizabeth feirer 70 år som regent.

FEIRES: Torsdag starter feiringen av dronning Elizabeth. Foto: NTB
FEIRES: Torsdag starter feiringen av dronning Elizabeth. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag er det duket for den første av hele fire dager hvor britenes dronning Elizabeth (96) skal feires. Monarken skal blant annet bli hyllet med parader, konserter og store pikniker.

Dronning Elizabeth er den lengstsittende regenten i verden, og i dag markerer hun 70 år ved tronen.

FANGET PÅ KAMERA: Denne kommentaren fra dronning Elizabeth fikk stor oppmerksomhet. Foto: PA Media. Reporter: Jostein Sletten / Dagbladet TV Vis mer

Det er imidlertid ikke alle som blir med på dronningens feiring. Når dronningen torsdag skal tre ut på balkongen på Buckingham Palace, vil hun være omringet av 15-20 familiemedlemmer.

Prins Andrew (62) og prins Harry (37), samt deres familier vil derimot glimre med sitt fravær. Det melder danske TV 2.

Bakgrunnen er at dronningen selv, i forkant av jubileet, endret på reglene for hvem som får komme på balkongen.

PRINS HARRY: Prins Harry prater med Oprah i en ny serie med Apple. Vis mer

- Etter nøye overveielse har dronningen besluttet at det i år kun vil være henne selv og familiemedlemmer som har offisielle plikter som skal være til stede på balkongen, het det i en uttalelse fra kongehuset i begynnelsen av mai.

Fra balkongen pleier kongefamilien å titte opp på 70 militærfly som flyr over Buckingham Palace.

Ifølge Sky News er prins Harry og hertuginne Meghan (40) til stede og vil delta under andre deler av feiringen, selv om de ikke skal opp på balkongen. Hertugparet skal observere paraden fra generalmajorens kontor, som har utsikt over paradeområdet.

Der vil de være i selskap med andre barnebarn av dronning Elizabeth som ikke deltar i paraden eller skal på balkongen, deriblant prinsesse Beatrice og prinsesse Eugenie. Det skriver People.

KLEINT: Det gikk ikke helt etter planen da Meghan Markle skulle overrekke et trofé til prins Harry og hans lagkamerater. Video: Rødt Kort / Pambou. Vis mer

Det er ikke forventet at prins Andrew vil være til stede.

Nettstedet skriver at dronningen vil dukke opp på balkongen to ganger på torsdag.

Den utvidede helgen begynner med Trooping the Color, som er en militær seremoni som involverer mer enn 1500 offiserer og soldater, og 350 hester fra Household Division.

ÅPNER OPP: Denne opptredenen med Taylor Swift og Bon Jovi har satt spor hos Prins William. Vis mer

Paraden er et årlig arrangement under den offisielle feiringen av dronningens bursdag. Selv om hun har bursdag i april, er den offisielle feiringen derimot i juni. I år kombineres denne paraden med 70-årsjubileet.

Dette er imidlertid første gang i hennes regjeringstid at dronning Elizabeth overværer denne paraden fra balkongen. I stedet vil prins Charles og prins William (39) ta imot honnøren fra hesteryggen.

LES OGSÅ: Dronningen i flydrama

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer