Dronning Elizabeth:

Uteblir igjen

Dronningen står over nok en tradisjon.

KOMMER IKKE: Det er ventet at dronningen ikke vil være til stede under gudstjeneste førstkommende søndag. Foto: Justin Tallis / AFP / NTB
KOMMER IKKE: Det er ventet at dronningen ikke vil være til stede under gudstjeneste førstkommende søndag. Foto: Justin Tallis / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I forrige uke ble det kjent at dronning Elizabeth (95) har trukket seg fra å delta på den årlige kirkegudstjenesten som fant sted skjærtorsdag.

Det ble dermed første gang dronningen ble representert av Charles (73), prinsen av Wales, under denne gudstjenesten. Det uttalte Buckingham Palace, ifølge nyhetsbyrået PA Media.

Nå melder People at dronningen uteblir fra nok en påsketradisjon.

Ventet at hun uteblir

Det er nemlig ventet at dronningen, som fyller 96 år denne måneden, ikke dukker opp til gudstjenesten som finner sted i St. George's Chapel i Windsor Castle, førstkommende søndag. Det skal People ha fått bekreftet.

FANGET PÅ KAMERA: Denne kommentaren fra Dronning Elizabeth skaper stor oppmerksomhet. Foto: PA Media. Reporter: Jostein Sletten / Dagbladet TV Vis mer

Derimot kommer antakeligvis andre medlemmer av den britiske kongefamilien til å dukke opp, og People skriver også at de etter gudstjenesten kommer til å se til dronningen, som skal oppholde seg i leiligheten sin på slottet.

Vist seg lite offentlig

Dronningen har tilsynelatende hatt en tøff tid i det siste, etter at hun i februar fikk påvist covid-19. Hun ble sykemeldt og var en stund borte fra sine offisielle plikter og oppdrag.

Selv om dronningen skal være frisk igjen nå, har hun den seneste tiden vært lite til stede i offentligheten. Sist gang 95-åringen ble sett offentlig var 29. mars da det ble avholdt minnegudstjeneste for hennes avdøde ektemann, prins Philip. 95-åringen har først og fremst møtt opp digitalt.

BEGRAVELSE: Dronning Elizabeth satt alene da hun tok et siste farvel med ektemannen sin gjennom 73 år, prins Philip. Nå rører bildet en hel verden. Foto: AP Vis mer

- Dronningen ville jo naturligvis svært gjerne være med på minnegudstjenesten. Hun kom noe overraskende arm i arm med med sin sønn prins Andrew, som jo også har unngått offentligheten i lang tid. I tillegg til sønnen støttet dronningen seg til en stokk, uttalte Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, i forbindelse med minnegudstjenesten.

- Trøtt og utmattende

Onsdag forrige uke snakket dronning Elizabeth med ansatte og pasienter på en sykehusavdeling oppkalt etter henne ved Royal London Hospital.

- Jeg er glad for at du er på bedringens vei. Sykdommen gjør at man blir veldig sliten og utmattet, gjør den ikke, spurte hun retorisk en mann som måtte på respirator etter å ha fått covid-19.

STILLER OPP: Her gjør dronning Elizabeth sin første kongelige opptreden etter Megan Markles mye omtalte Oprah-intervju. Video: Buckingham Palace Vis mer

Dronningen uttalte også i en video offentliggjort av Buckingham Palace at pandemien er fryktelig.

LES OGSÅ: Spist samme måltid i 70 år

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer