Prinsesse Madeleine:

Uteblir fra viktig feiring

Den svenske prinsessen dropper stor dag.

DUKKER IKKE OPP: Prinsesse Madeleine kommer ikke til Sverige for å feire den store dagen med familien. Foto: Shutterstock/NTB
DUKKER IKKE OPP: Prinsesse Madeleine kommer ikke til Sverige for å feire den store dagen med familien. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Prinsesse Madeleine (39) er tilsynelatende mindre og mindre hjemme i Sverige. De siste årene har det ikke vært noen selvfølge at hun dukker opp til høytider og tradisjoner med den svenske kongefamilien.

39-åringen er til vanlig bosatt i Florida i USA, sammen med ektemannen Chris O'Neill (47) og deres tre barn prinsesse Leonore (8), prins Nicolas (6) og prinsesse Adrienne (4).

Coronapandemien har naturligvis gjort det vanskeligere for prinsessen og hennes familie å reise mellom USA og Sverige, men selv etter at de strenge restriksjonene ble opphevet, har hun glimret mye med sitt fravær.

Uteblir - igjen

Nå nærmer det seg den svenske nasjonaldagen, og det svenske kongehuset har i den forbindelse omtalt planene for 6. juni.

HUMPETE: Svenske kronprinsesse Victoria og prins Daniel var vertskap for besøket det norske kronprinsparet la til Stockholm. Første dag med besøk får en noe humpete start. Video: Caroline Vagle / Se og hør Vis mer

Akkurat som vi i Norge opplevde 17. mai i år, blir det første gang på tre år at svenskene kan feire en normal nasjonaldag med alt det innebærer.

Men nå viser det seg at prinsesse Madeleine uteblir til tross for at det er en stor og etterlengtet feiring, det melder Svensk Damtidning som har spurt informasjonssjef ved det svenske slottet, Margareta Thorgren, om prinsessens tilstedeværelse.

- Prinsesse Madeleine bor i USA. Planlegger å komme hjem til Sverige med familien til sommeren, dog ikke før etter nasjonaldagen, uttaler Thorgren til bladet.

Bare fire dager etter nasjonaldagen, 10. juni fyller den svenske prinsessen 40 år.

VINKER: Kongefamilien vinker til 17. mai toget utenfor slottet, 17. mai 2022. Video: NRK Vis mer

Sjeldent hjemme

Sist prinsesse Madeleine feiret nasjonaldagen i Sverige var i 2019. De påfølgende åra var verden preget av corona, noe som gjorde det vanskelig å fly.

Men heller ikke i år, uten restriksjoner, dukker hun altså opp.

Prinsessen var imidlertid hjemme i jula i fjor, men påsken i år glimret hun igjen med sitt fravær og ble i USA.

- Nei, hun er med familien i USA, opplyste informasjonssjef ved Slottet, Margareta Thorgren, den gangen til Hänt.

Heldigvis kommer «Madde» og familien til Sverige i sommer, uten at det vites helt akkurat når de lander på svensk jord.

UVANLIG: Prinsesse Madeleine og familien var tilbake i Sverige, og viste seg fra en sjelden side i forbindelse med en svensk juletre-tradisjon. Video: Swedish Press Agency Vis mer

Den offisielle kalenderen til det svenske kongehuset viser at alle de andre skal være til stede under feiringen av nasjonaldagen i Sverige.

I programmet er kongeparet, kronprinsesse Victoria og prins daniel og prins Carl Philip og prinsesse Sofia alle nevnt.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer