Prins Joachim og prinsesse Marie:

Uteblir fra konfirmasjonen

Går glipp av prinsens store dag.

KOMMER IKKE: Prinsesse Marie og prins Joachim har meldt avbud til nevøens konfirmasjon. Foto: Tim Rooke / REX / NTB
KOMMER IKKE: Prinsesse Marie og prins Joachim har meldt avbud til nevøens konfirmasjon. Foto: Tim Rooke / REX / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prins Joachim (51) og prinsesse Marie (45) kommer ikke i prins Christians (15) konfirmasjon lørdag 15. mai.

Det opplyser det danske kongehuset, ifølge BT.

Prins Christian er kronprins Frederik (52) og kronprinsesse Marys (49) eldste barn, og skal en dag arve den danske tronen. Prins Joachim var fadder for nevøen i 2006, så det er nok med tungt hjerte de ikke får deltatt når dåpen skal bekreftes lørdag i neste uke

Prinseparet bor til vanlig i Paris i Frankrike sammen med barna Athena (9) og Henrik (12). Det er coronapandemien som gjør at familien går glipp av prins Christians store dag.

Heller ikke kronprinsesse Marys far, John Donaldson, blir å se i konfirmasjonen. Han oppholder seg for tiden i Storbritannia.

Kronprinsesse Marys australske søstre Jane og Patricia, samt broren John, får heller ikke deltatt. Dermed vil ingen utenlandske gjester delta på prinsens store dag.

Tidligere denne uken ble det også kjent at verken det norske eller svenske kongehuset vil være representert i konfirmasjonen.

«På grunn av coronasituasjonen deltar ikke gjester fra utlandet i prins Christians konfirmasjon. Det betyr dessverre at ingen fra den nærmeste familien ifra Frankrike, Storbritannia og Australia vil være til stede på dagen», opplyser kommunikasjonssjef Lene Balleby i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.