Prins Joachim og prinsesse Marie:

Uteblir fra konfirmasjonen

Går glipp av prinsens store dag.

KOMMER IKKE: Prinsesse Marie og prins Joachim har meldt avbud til nevøens konfirmasjon. Foto: Tim Rooke / REX / NTB
KOMMER IKKE: Prinsesse Marie og prins Joachim har meldt avbud til nevøens konfirmasjon. Foto: Tim Rooke / REX / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prins Joachim (51) og prinsesse Marie (45) kommer ikke i prins Christians (15) konfirmasjon lørdag 15. mai.

Det opplyser det danske kongehuset, ifølge BT.

Prins Christian er kronprins Frederik (52) og kronprinsesse Marys (49) eldste barn, og skal en dag arve den danske tronen. Prins Joachim var fadder for nevøen i 2006, så det er nok med tungt hjerte de ikke får deltatt når dåpen skal bekreftes lørdag i neste uke

KONFIRMERES: Prinsens konfirmasjon blir svært amputert grunnet pandemien. Foto: Lise Åserud / NTB
KONFIRMERES: Prinsens konfirmasjon blir svært amputert grunnet pandemien. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

Prinseparet bor til vanlig i Paris i Frankrike sammen med barna Athena (9) og Henrik (12). Det er coronapandemien som gjør at familien går glipp av prins Christians store dag.

Heller ikke kronprinsesse Marys far, John Donaldson, blir å se i konfirmasjonen. Han oppholder seg for tiden i Storbritannia.

Kronprinsesse Marys australske søstre Jane og Patricia, samt broren John, får heller ikke deltatt. Dermed vil ingen utenlandske gjester delta på prinsens store dag.

PÅ YOUTUBE: Prins William og hertuginne Kate er nå å finne på Youtube. Video: Youtube / The Duke and Duchess of Cambridge Vis mer

Tidligere denne uken ble det også kjent at verken det norske eller svenske kongehuset vil være representert i konfirmasjonen.

«På grunn av coronasituasjonen deltar ikke gjester fra utlandet i prins Christians konfirmasjon. Det betyr dessverre at ingen fra den nærmeste familien ifra Frankrike, Storbritannia og Australia vil være til stede på dagen», opplyser kommunikasjonssjef Lene Balleby i en pressemelding.

Misser dagen

Tidligere denne uken ble det også kjent at kronprinsesse Mette-Marit (47) og kronprins Haakon (47) heller ikke får deltatt i konfirmasjonen.

Normalt ville gjester fra en rekke kongehus i utlandet ha deltatt i feiringen, men slik blir det ikke.

FADDERE: Både det norske og svenske kongehuset deltok i prins Christians dåp, men blir ikke å se når han skal konfirmeres neste uke. Foto: Sven Nackstrand / AFP / NTB
FADDERE: Både det norske og svenske kongehuset deltok i prins Christians dåp, men blir ikke å se når han skal konfirmeres neste uke. Foto: Sven Nackstrand / AFP / NTB Vis mer

Det norske kronprinsparet var faddere i prins Christians dåp i januar 2006, og derfor selvskrevne gjester på den store dagen. De blir imidlertid ikke å se i Danmark, bekreftet slottets assisterende kommunikasjonssjef Sven Gj. Gjeruldsen til danske Se og Hør på tirsdag.

- Jeg kan opplyse om at ingen fra den norske kongefamilie vil være til stede ved Hans Kongelige Høyhet prins Christians konfirmasjon, sa han til bladet.

Heller ikke Sveriges kronprinsesse Victoria (43) kommer i danskeprinsens konfirmasjon. Hun er også tronarvingens fadder, men går glipp av dagen på grunn av reiserestriksjonene.

DUREK: I andre episode av «Helt Harald» forteller prinsesse Märtha Louise om hvordan hun møtte sjaman Durek. Vis mer

- Kronprinsesse Victoria ville gjerne ha deltatt i prins Christians konfirmasjon. Men på grunn av pandemien har hennes kongelige høyhet dessverre ikke mulighet til å være til stede ved sitt fadderbarns konfirmasjon, opplyste Johan Tegel ved det svenske hoffet.

Prinsen skulle etter planen ha konfirmert seg i fjor, men det satte pandemien en stopper for.

LES OGSÅ: Må velge mellom sønnene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer