Prins Christian:

Uteble fra historisk bilde

En spesiell tronarving kom ikke i prinsesse Ingrid Alexandras gallamiddag.

TRONARVINGER: Flere av Europas unge tronarvinger var forrige uke samlet. Én glimret imidlertid med sitt fravær. Foto: Lise Åserud/NTB
TRONARVINGER: Flere av Europas unge tronarvinger var forrige uke samlet. Én glimret imidlertid med sitt fravær. Foto: Lise Åserud/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En rekke kongelige hadde forrige uke tatt turen til Oslo, for å feire prinsesse Ingrid Alexandra (18) på slottet. Besteforeldrene, kong Harald (85) og dronning Sonja (84), hadde som kjent invitert til gallamiddag, og gjestene har i ettertid fått enorm oppmerksomhet.

Spesielt mange overskrifter skapte den 18 år gamle tronarvingen for bildet hun tok sammen med flere av Europas andre, unge tronarvinger.

Svenske prinsesse Estelle (10), nederlandske kronprinsesse Catharina-Amalia (18), belgiske prinsesse Elisabeth (20) og prins Charles av Luxembourg (2).

- Det er et historisk bilde der en ny generasjon kongelige er samlet. Fra prinsesse Elisabeth av Belgia som er eldst, til prins Charles som er yngst. Det er et veldig sjarmerende bilde av en gjeng som skal ha utrolig mye å gjøre med hverandre i fremtiden og forhåpentligvis være gode støttespillere for hverandre, sa Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, om bildet før helgen.

STERKT ØYEBLIKK: Prinsesse Ingrid Alexandra tok til tårene da hun talte i sin egen 18-årsdag. Video: NRK. Vis mer

Kunne ikke komme

En tronarving som imidlertid ikke var til stede, var prins Christian av Danmark (16).

Mange hadde nok forventet å se den danske prinsen på plass, ettersom han blant annet var til stede under Ingrid Alexandras konfirmasjon i Slottskapellet i 2019.

Ifølge danske Billed Bladet hadde riktignok prinsen en god grunn til å bli hjemme denne gangen. Bladet skriver nemlig at han hadde eksamen på lørdagen, altså dagen etter gallamiddagen.

I OSLO: Prins Christian med sin mor kronprinsesse Mary i forbindelse med Ingrid Alexandras konfirmasjon for tre år siden. Foto: Lise Åserud/NTB
I OSLO: Prins Christian med sin mor kronprinsesse Mary i forbindelse med Ingrid Alexandras konfirmasjon for tre år siden. Foto: Lise Åserud/NTB Vis mer

Prins Christian går som kjent på kostskolen Herlufsholm Skole, som den siste tiden har fått enorm spalteplass - spesielt i dansk presse.

At prins Christian var borte på grunn av eksamen, uttalte også historiker og forfatter Trond Norén Isaksen seg om til Se og Hør på fredag.

OL-VINNER: Freestyle-kjører Birk Ruud var i det lystige hjørnet da Rød Løper pratet med ham før feiringen av prinsesse Ingrid Alexandra i Deichman Bibliotek torsdag 17. juni. Video: Luna Lea Vis mer

LES OGSÅ: Skjult detalj vekker oppsikt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer