Prins Charles:

Ute av isolasjon

Prins Charles testet positivt for coronaviruset forrige uke.

SYV DAGER: Prins Charles er nå ute av isolasjon etter en uke. Foto: NTB Scanpix
SYV DAGER: Prins Charles er nå ute av isolasjon etter en uke. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke ble det kjent at britiske prins Charles (71) hadde testet positivt for covid-19, coronaviruset.

Mandag skriver britiske medier, deriblant Sky News, at prinsen er ute av isolasjon etter syv dager.

Ifølge den britiske avisen har 71-åringen fulgt råd og retningslinjer gitt av britiske myndigheter og helsepersonell.

Milde symptomer

I en pressemelding fra Clarence House, som fungerer som prinsen av Wales' offisielle residens, kom det forrige uke fram at Charles hadde milde symptomer, men at han ellers var ved god helse.

KLAPPER: Barna til Kate og William klapper for helsepersonell på grunn av corona-situasjonen. Vis mer

Som følge av smitten jobbet den britiske tronarvingen hjemmefra, og det ble samtidig kjent at hans kone, hertuginne Camilla, også var testet, men at hun hadde negativt resultat.

Kort tid etter at det ble kjent at prins Charles hadde testet positivt for corona, reagerte flere på at han fikk testet for viruset så kjapt, ettersom han bare hadde milde symptomer.

Flere britiske helsearbeidere har ikke fått testet for viruset, og på Twitter ble det spekulert på om prinsen fikk snike i køen på grunn av sin status og rikdom.

BEKLAGER: De siste dagene har det stormet mot komiker og tv-profil Herman Flesvig etter at det ble kjent at han i helga hadde reist på hyttetur. Nå beklager han. Video: Instagram/@hermanflesvig Vis mer

Flere smittet

Prins Charles er ikke den eneste kongelige som har testet positivt for viruset. For snaue to uker siden ble det kjent at fyrst Albert (62) av Monaco hadde fått påvist viruset.

Overfor den franske tv-kanalen BFMTV sa en representant for 62-åringen da at prinsens helsetilstand «ikke er en grunn til bekymring».

Få dager etter snakket han også selv ut om hvordan formen er.

- Litt nyheter. Tilstanden er uendret. Litt feber, litt hoste. Vitale tegn ser bra ut. Legene er foreløpig fornøyde, sa fyrst Albert til People.

Nettstedet skrev videre at regentens temperatur måles regelmessig, og at leger følger med på oksygennivået i blodet hans med jevne mellomrom.

SYNGER OM VIRUSET: Norges Eurovision-finalist Ulrikke Brandstorp ser det lyse i hverdagen, som for tiden og i likhet med andre nordmenn er preget av coronaviruset COVID-19. Video: Instagram / @Ulrikkeofficial Vis mer

Fyrstefamilien delte også en offisiell uttalelse på prinsens vegne, der de takket for alle gode tanker.

«Hans kongelige høyhet prins Albert II ble rørt over de mange sympatimeldingene som har kommet til ham fra hele verden», sto det skrevet i pressemeldingen.

Pressemeldingen ble avsluttet med en håndskrevet hilsen fra fyrsten, der han skrev: «Tålmodighet. Selvsikkerhet. Mot. Solidaritet».

LES OGSÅ: Ble pappa for femte gang

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer