Prinsesse Ingrid Alexandra:

Utbrudd ved skolen

Kartlagt smitte hos flere elever.

FLERE ELEVER SMITTET: I går kom nyheten om at prinsesse Ingrid Alexandra hadde testet positivt for corona. Nå er det kartlagt smitte hos flere elever på Elvebakken videregående skole. Foto: Lise Åserud / POOL / NTB
FLERE ELEVER SMITTET: I går kom nyheten om at prinsesse Ingrid Alexandra hadde testet positivt for corona. Nå er det kartlagt smitte hos flere elever på Elvebakken videregående skole. Foto: Lise Åserud / POOL / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NRK melder at det er kartlagt smitte hos 29 elever på Elvebakken videregående skole i Oslo. I går ble det meldt at prinsesse Ingrid Alexandra (17) har testet positivt for corona. Hun er elev ved samme skole.

Det settes nå i gang omfattende hurtigtesting av elever og ansatte ved skolen.

Søndag sendte kongehuset ut en pressemelding hvor de informerte om at prinsesse Ingrid Alexandra hadde testet positivt. Hun er for øyeblikket i isolasjon hjemme på Skaugum. Resten av kronprinsfamilien er blitt testet, men har ikke avlagt positive prøver.

MORSOM: Prinsesse Ingrid Alexandra fikk en lattermild respons da hun holdt en tale under den kongelige konfirmasjonslunsjen. Video: NRK. Vis mer

- Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen utsetter mandagens besøk til UngInvest i Modum, og Kronprinsparet vil utsette markeringen av 20-årsjubileet for Kronprinsparets fond som skulle funnet sted på Skaugum onsdag, skrev kongehuset i pressemeldingen.

Fondet ble opprettet i forbindelse med kronprinsparets bryllup 25. august i 2001, og fikk navnet Kronprinsparets Humanitære Fond.

LATTERKRAMPE: Kronprinsesse Mette-Marit reiste med Litteraturtoget for femte gang. Første stopp var et skrivekurs på Mette-Marits gamle ungdomsskole, Fiskå skole. Her leser hun lattermildt opp en av sine egne tekster fra 9. klasse. Vis mer

Prinsesse Ingrid Alexandra er det første medlemmet av den norske kongefamilien som har testet positivt for coronaviruset, ifølge NTB. Kongeparet satt imidlertid i karantene i november i fjor etter at en ansatt ved slottet testet positivt.

Både kongen og dronningen testet imidlertid negativt.

Også i mars 2020 var kongeparet i karantene etter et statsbesøk til Jordan. Dette førte blant annet til at kongen måtte lede det ukentlige statsrådet over telefon. I desember delte det norske kongehuset en rekke bilder fra hvordan det så ut da kongen holdt statsråd fra karantene.

Prinsesse Ingrid Alexandra er nummer to i arverekken til den norske tronen etter kronprins Haakon (48), og går som nevnt til daglig på studiespesialiserende linje ved Elvebakken videregående skole.

RØRT: Kronprinsesse Mette-Marit ble rørt til tårer da datteren hennes holdt en tale etter konfirmeringen. Video: NRK. Vis mer

LES OGSÅ: Dette er Europas unge, heite kongelige

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer