Prins Harry og prins William:

Ut mot «skadelig» nyhetssak

Brødrene går ut mot britisk avis med anklager om falske nyheter.

AVVISER FEIDE: Prins Harry og prins William går ut mot nyhetssak. Foto: NTB Scanpix
AVVISER FEIDE: Prins Harry og prins William går ut mot nyhetssak. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har den siste tiden blitt spekulert kraftig rundt om forholdet mellom prins William (37) og prins Harry (35) har kjølnet.

I kjølvannet av Harry og hertuginne Meghans kunngjøring om at de vil trekke seg fra sine kongelige plikter har det oppstått flere nyhetssaker om at prins William og den øvrige familien er skuffet over uttalelsen, og at det er dårlig stemning innad i kongehuset.

- Til tross for tydelige avvisninger, ble en falsk historie publisert i en britisk nyhetsavis idag, som spekulerer i forholdet mellom hertugen av Sussex og hertugen av Cambridge, lyder en uttalelse fra brødrene mandag, ifølge Sky News.

Det er ikke spesifisert hvilken britisk avis som står bak, men flere medier skriver at det dreier seg om en sak publisert av The Times. Påstandene er framsatt av en anonym kilde.

KRISEMØTE: Dronning Elizabeth samler flere familiemedlemmer for å finne ut av hvordan de skal løse «Megxit»-saken. Vis mer

- Potensielt skadelig

I artikkelen hevdes det at Harry og Meghan har blitt skjøvet til side av Williams «mobbende» oppførsel. Det står også at Meghan ikke er ønsket velkommen av William, skriver Sky News.

- For brødre som er så dypt engasjert i utfordringene rundt mental helse, er denne type bruk av betent og provoserende språk støtende og potensielt skadelig, heter det videre i uttalelsen.

Den opprinnelige saken er sitert av en rekke andre medier.

Uttalelsen fra brødrene kommer samme dag som det holdes krisemøte på dronning Elizabeths (93) gods, Sandringham i Norfolk. Her skal prins Harry og dronningen for første gang diskutere han og Meghans avgjørelse ansikt til ansikt.

Også prins William og prins Charles (71) er ventet å delta. Hertuginne Meghan befinner seg angivelig i Canada med sønnen Archie (8 md.), og skal angivelig delta via telefon.

STRID: Det skal være stor uenighet innad i den britiske kongefamilien etter at det ble klart at Meghan og Harry ønsker å trekke seg tilbake. Se og Hørs kongehusekspert forklarer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Krisemøte

I forrige uke gjorde prins Harry og hertuginne Meghan (38) det klart at de vil trekke seg tilbake fra sine kongelige plikter. Uttalelsen har vakt stor oppsikt, blant annet fordi den tilsynelatende kom som en overraskelse på det britiske kongehuset.

Det betyr at en rekke ting må avgjøres før hertugparet begir seg ut i sitt nye liv.

CANADA: Meghan og Harry besøkte Canada House i London dagen før kunngjøringen om tilbaketrekkelse kom. Foto: NTB Scanpix.
CANADA: Meghan og Harry besøkte Canada House i London dagen før kunngjøringen om tilbaketrekkelse kom. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Blant temaene som skal diskuteres er parets ønske om økonomisk selvstendiget, deres titler, bosted og plikter.

- Det er nok mange spørsmål som skal opp til debatt, når prins Harry møter familien ansikt til ansikt i dag. Jeg tror alle er innstilt på å finne en løsning for at Harry og Meghan skal få trekke seg tilbake, men det er mye som må avklares, sa Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle mandag.

Meghan og Harrys avgjørelse har vekket stor oppsikt i internasjonale medier den siste uken, ikke minst fordi paret angivelig ikke skal ha informert dronning Elizabeth om beslutningen før kunngjøringen kom.

- Etter mange måneder med tenking og interne diskusjoner, har vi truffet en beslutning om å dette året gjøre en overgang for å skille ut en ny progressiv rolle i institusjonen, het det i kunngjøringen fra hertugparet.

I meldingen kom det også fram at paret framover vil veksle mellom å bo i Storbritannia og Nord-Amerika, samtidig som de fortsatt ønsker å overholde sine plikter overfor dronning og samveldet.

Hertuginne Meghan og prins Harry ønsker også å bli økonomisk uavhengige, og varslet i kunngjøringen at de ønsker å arbeide med veldedighet.

LES OGSÅ: - En lang krig vil virkelig bli blodig

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer