Prins Harry og William:

Ut mot «drama»-spekulasjoner

Lørdag begraves prins Philip - men brødrene skal ikke gå ved siden av hverandre bak kisten.

DISTANSE: Prins Harry har selv beskrevet forholdet til broren med ordet «distanse». De skal ikke gå ved siden av hverandre under begravelsen. Foto: David Fisher /REX / NTB
DISTANSE: Prins Harry har selv beskrevet forholdet til broren med ordet «distanse». De skal ikke gå ved siden av hverandre under begravelsen. Foto: David Fisher /REX / NTB Vis mer
Publisert

Lørdag skal prins Philip gravlegges i St. Georges kapell i Windsor. Selv om seremonien blir av det nedtonede slaget grunnet coronapandemien, er det naturligvis mye oppmerksomhet rettet mot dagen.

Blant annet fordi brødrene prins Harry (36) og prins William (38) for første gang gjenforenes etter at førstnevnte flyttet fra hjemlandet sammen med kona, Meghan (39) i mars i fjor.

I mellomtiden har spliden mellom brødrene vokst ytterligere, blant annet grunnet det mye omtalte Oprah Winfrey-intervjuet hvor ekteparet gikk hardt ut mot kongehuset.

Nå møtes de altså igjen, og det meste tyder på at brødrene ønsker å legge uenighetene til side av respekt for bestefaren og resten av familien.

GÅTT BORT: Prins Philip har gått bort 99 år hammel. Se og Hørs kongehusekspert tror dødsfallet kan bli samlende for de britiske kongehuset. Vis mer

Går ikke sammen

Torsdag kom imidlertid nyheten om at de to ikke kommer til å gå ved sidena av hverandre bak kisten.

Peter Phillips, sønnen til prinsesse Anne, og derfor brødrenes fetter, skal gå mellom dem, skriver blant andre E! News.

Når kisten bæres inn i kapellet vil prins Harry gå bak dem, ved siden av David Armstrong-Jones - sønnen til prinsesse Margaret og Antony Armstrong-Jones.

Ifølge BBC vil prinsens kiste bli fraktet fra kongefamiliens private kapell i Windsor og ned til St. Georges kapell kort tid før seremonien starter lørdag.

SNAKKER UT: Prins Charles uttaler seg om farens bortgang. Prins Philip ble 99 år gammel. Video: Clarence House TWITTER Vis mer

Det skal ha ført til ytterligere spekulasjoner om spliden mellom brødrene, men Buckingham Palace har gitt en sjelden uttalelse hvor de svarer på ryktene.

- Dette er en begravelse og vi kommer ikke til å bli dratt inn i antakelser om drama. Det er enighet om ordningen, og den representerer hennes majestets ønsker, står det i en uttalelse fra kongehuset.

Dropper uniform

Under begravelsen kommer ingen medlemmer av kongefamilien til å bære militæruniform, til tross for tradisjonen.

Dette skal være for å gjøre det mindre pinlig for prins Harry, som i fjor trakk seg tilbake fra sine kongelige plikter, og dermed ikke lenger kan bære uniform. Det er fordi prinsen mistet sine militære titler da han trakk seg ut.

MISTET PAPPA: Prins Andrew bryter tausheten etter prins Philips bortgang. Foto: Stephen Simpson/Shutterstock/NTB. Video: AP / Dagbladet TV Vis mer

Vanligvis ville både prins Charles (72), prins William, prinsesse Anne (70) og prins Edward (57) ha stilt i militæruniform.

Prins Philip begraves klokka 16.00 norsk tid førstkommende lørdag. Prinsen døde forrige fredag, 99 år gammel.

Hertuginne Meghan blir ikke å se i begravelsen. En talsperson for paret har uttalt at Meghan avstår etter råd fra legen sin. Duoen venter som kjent ei jente til sommeren, og 39-åringen har derfor fått beskjed om at det ikke er lurt å reise så sent i svangerskapet, skriver People.

LES OGSÅ: - Det var riktig for ham

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer