Usikkert om prinsen vil våkne fra koma

Legene frykter at dronning Beatrix' sønn har fått store hjerneskader.

STORE SKADER: Prins Johan Frisos lege sier prinsen har fått store hjerneskader etter at han for en uke siden ble tatt av skred under en skiferie i Østerrike. Foto: Reuters
STORE SKADER: Prins Johan Frisos lege sier prinsen har fått store hjerneskader etter at han for en uke siden ble tatt av skred under en skiferie i Østerrike. Foto: Reuters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: En uke etter at prins Johan Friso (43) av Nederland ble tatt av et snøskred, er tilstanden hans fortsatt svært kritisk.

Dronning Beatrix' nest eldste sønn har ennå ikke våknet opp fra koma, og ifølge nettsiden DutchNews.nl er legene usikre på om det noengang vil skje.

Johan Frisos lege, dr. Wolfgang Koller, sier prinsen - som vår egen kong Harald er gudfar for - har fått store hjerneskader etter at hjertet hans stoppet i 50 minutter.

- 50 minutter er lenge, noen vil si for lenge, sier legen til TV-kanalen Noos ifølge nettsiden.

Store deler av den nederlandske kongefamilien - med dronning Beatrix i spissen - har våket ved prinsens side på sykehuset i Innsbruck, siden ulykken ble kjent.

Ifølge DutchNews.nl leter kongefamilien nå etter et pleiehjem, hvor prinsen kan bo så fort han er utenfor umiddelbar fare.

Frisos ulykke berører alle som har et nært forhold til de europeiske kongehusene.

- En ufattelig tragedie! Men det var nettopp dette jeg fryktet aller mest. Prinsens familie har nok visst det en stund - og Johan Frisos gudfar, kong Harald, er sikkert informert. Mine tanker går først og fremst til Johan Frisos hustru Mabel og hans to små døtre. Men også til hans mor, dronning Beatrix og resten av den nederlandske kongefamilien, sier kongehusekspert Kjell Arne Totland til Seoghør.no.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Våker ved prinsens side

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer