ØNSKER SEG FAMILIELIV: prins Harry har siden 2016 vært sammen med Hollywood-stjerna Meghan Markle (t.h.). I et nytt podkast-intervju sier prinsen at han ønsker å stifte egen familie, og det er nærliggende å tro at planen er å gjøre det med Markle. Foto: NTB scanpix
ØNSKER SEG FAMILIELIV: prins Harry har siden 2016 vært sammen med Hollywood-stjerna Meghan Markle (t.h.). I et nytt podkast-intervju sier prinsen at han ønsker å stifte egen familie, og det er nærliggende å tro at planen er å gjøre det med Markle. Foto: NTB scanpixVis mer

Prins Harry:

Ungkarsprinsen er klar for å slå seg til ro

- Jeg hadde selvsagt elsket å få barn, sier prins Harry.

I fjor høst kom nyheten om at prins Harry (32) hadde blitt kjæreste med Hollywood-stjerna Meghan Markle (35), kjent fra tv-serien «Suits».

Forholdet ble bekreftet av det britiske hoffet i november, etter at romanseryktene hadde svirret rundt duoen.

Kensington Palace kom med en offisiell uttalelse i kjølvannet av at Markle hadde blitt utsatt for hets, ærekrenkelser og rasistiske uttalelser. Der tok prins Harry henne i forsvar på følgende vis:

- Han vet at folk vil si at: «det er prisen å betale», og: «det er spillereglene». Han er uenig med dem. Det er ikke et spill - det er livet hans og hennes, skrev hoffet på prinsens vegne, ifølge The Telegraph.

Overfor pressen har prins Harry imidlertid vært ordknapp om romansen, men i avisa The Telegraphs podkast «Mad World», kommer han i hvert fall inn på sine ønsker for framtida.

- Jeg hadde selvsagt elsket å få barn, sier han til journalist Bryony Gordon.

Ønsker å stifte familie

Prins Harry gjestet den nyoppstartede podkasten for å snakke om Heads Together, en veldedig organisasjon som jobber for å fremme god mental helse. Det er prins Harry, storebror prins William (34) og hertuginne Kate (35) som har startet den.

I intervjuet snakker prins Harry om at trekløveret ønsker å bruke sin priviligerte posisjon til å utgjøre en forskjell, deriblant ved å være åpne overfor temaer som psykiske problemer og homofili.

Litt selvironisk sier 32-åringen at det spørs hvor lenge folk kommer til å gidde å høre på ham, broren og svigerinna. Han tror nok at nevøen prins George (3) og niesen prinsesse Charlotte (1) vil overta rollene deres - kanskje sammen med hans egne barn.

- Det som virkelig hadde sugd, ville vært å være i en posisjon der man burde kunne utgjøre en forskjell, men at folk ikke lytter til deg. Når det kommer til det punktet -sikkert når George og Charlotte er voksne, og hvis jeg får barn - blir jo de mer interessante ...

Saken fortsetter under bildet.

ENGASJERTE: Prins William og hertuginne Kate, her med barna prins George og prinsesse Charlotte i 2016, er engasjert i psykisk helse. De ønsker at  barna deres skal kunne snakke åpent om følelser. Foto: Pa Photos/ NTB scanpix
ENGASJERTE: Prins William og hertuginne Kate, her med barna prins George og prinsesse Charlotte i 2016, er engasjert i psykisk helse. De ønsker at barna deres skal kunne snakke åpent om følelser. Foto: Pa Photos/ NTB scanpix Vis mer

Spiller tv-spill mot gudbarna

Prins Harry legger til at han allerede er gudfar for barna til flere av vennene sine, og at han ser fram til å få barn selv i framtida. Han røper at han som gudfar gjerne spiller Playstation mot gudbarna sine, som han ofte «knuser» i tv-spill.

- Jeg hadde selvsagt elsket å få barn, understreker han deretter i podkasten.

Selv om prins Harry lettet litt på sløret om sine tanker om det å stifte familie overfor The Telegraph-journalisten, nektet han å kommentere forholdet til Markle direkte forrige uke.

LØP OM KAPP: Trekløveret Prins William, hertuginne Kate og prins Harry ga alt da de fikk satt hurtigheten sin på prøve under et løpearrangement for å støtte Heads Together, trioens pågående kampanje for å sette fokus på mental helse. Video: AP DV / NTB Scanpix Vis mer

Ifølge Huffington Post ble prinsen vippet av pinnen da en journalist fra Sky News spurte ham om kjæresten var årsaken til at han «ser så lykkelig ut» for tida.

Prins Harry besvarte det personlige spørsmålet ved å heller pense inn på Heads Together, som han, prins Willia og hertuginne Kate altså promoterer ivrig i disse dager.

- Ja, jeg er på et godt sted, vi er alle sammen på et godt sted, og vi ønsker at Storbritannia også skal være på et godt sted, og vi orker ikke tanken på at folk, uavhengig av om det er snakk om små barn, foreldre, veteraner, varebilsjåfører, administrerende direktører, uansett hvem det er - vi orker ikke tanken på at folk lider i stillhet, sa han til Sky News.

Saken fortsetter under bildet.

OPPTATT AV VELDEDIGHET: Meghan Markle var i Mumbai og Delhi i januar, der hun blant annet besøkte en organisasjon som jobber med å fremme utdanning for jenter. Foto: Splash News/ NTB scanpix
OPPTATT AV VELDEDIGHET: Meghan Markle var i Mumbai og Delhi i januar, der hun blant annet besøkte en organisasjon som jobber med å fremme utdanning for jenter. Foto: Splash News/ NTB scanpix Vis mer

Sammen i Norge og Karibien

I januar skrev for øvrig tabloidavisa The Sun at prins Harry og Meghan Markle hadde dratt på en «hemmelig» ferie til Norge sammen, etter å ha feiret nyttår sammen med resten av kongefamilien.

Ifølge avisa fikk prins Harry god hjelp fra den London-baserte norske polfareren Inge Solheim til å planlegge turen.

Paret var angivelig innlosjert på en avsidesliggende hytte i nærheten av Tromsø, og ifølge The Sun bodde paret blant annet i Tromvik - der de skal ha fått oppleve både nordlys og hvalsafari.

For snart to måneder siden, i starten av mars, var paret dessuten på Jamaica sammen. Duoen var på den karibiske øya for å overvære bryllupet til Harrys beste venn, Tom Inskip, ifølge UsWeekly.

Foreløpig har verken prins Harry eller skuespillerkjæresten fra Los Angeles uttalt seg om de felles reisene sine.

LES OGSÅ: Lider fortsatt etter Dianas død