Kongehuset 2020

Underskudd på 65 millioner

Kongehuset gjør opp regnskapet for 2020.

HJEMMEKONTOR: Kongefamilien brukte mindre penger på reising enn planlagt i 2020, men samlet gikk regnskapet med 65 millioner kroner i underskudd. Foto: Berit Roald / NTB
HJEMMEKONTOR: Kongefamilien brukte mindre penger på reising enn planlagt i 2020, men samlet gikk regnskapet med 65 millioner kroner i underskudd. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert

Kongehuset gjør opp regnskapet for 2020 med et underskudd på 65 millioner kroner.

Underskuddet forklares med at kostnadene for sikring av eiendommene har brukt 87 millioner kroner fra midler som har vært avsatt fra tidligere år, skriver Slottet i en pressemelding.

Dette var planlagt, heter det videre.

PÅSKEHILSEN: Kong Harald deler påskehilsen med folket. Video: NTB / Kongehuset Vis mer

Sikringsprosjektet har en samlet ramme på drøyt 608 millioner kroner og er planlagt ferdig i løpet av dette året.

Men samtidig ble en god del av vedlikeholdsarbeidene forsinket i fjor, fordi smitteverntiltak gjorde at det i store perioder ikke var mulig å ha eksterne leverandører og håndverkere på de kongelige eiendommene.

Coronarestriksjonene la imidlertid ikke en fullstendig stopper for kongefamiliens reisevirksomhet. Familien rakk å besøke alle landets fylker, 24 kommuner og Jan Mayen i 2020, heter det i årsberetningen.

ISOLERT: Dronning Sonja forteller under åpningen av en kunstutstilling med Magne Furuholmen at det har vært trist å ikke kunne møte folk under coronapandemien. Video / Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Likevel førte coronaåret til såpass redusert aktivitet at kongefamiliens samlede driftsregnskap endte med et overskudd på 22 millioner kroner.

Pengene som er blitt spart (eller snarere ikke blitt brukt opp) som følge av mindre vedlikehold og redusert reising, vil ifølge årsmeldingen bli brukt til nye «prosjekter innen eiendom og park» i løpet av 2021 og 2022, heter det videre.

LES OGSÅ: - Tror ikke de har tilgitt oss helt ennå

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer