Kongelig dåp i Sverige:

«Ukjent» mann på prins Julians dåpsbilde

Flere bet seg merke i den mystiske mannen på kirketrappa.

UKJENT MANN: Flere la merke til at kongefamilien tilsynelatende hadde fått et nytt tilskudd under dåpsfotograferingen i helga. Foto: Fredrik Sandberg/ TT/ NTB
UKJENT MANN: Flere la merke til at kongefamilien tilsynelatende hadde fått et nytt tilskudd under dåpsfotograferingen i helga. Foto: Fredrik Sandberg/ TT/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag ble det storstilt, kongelig feiring i Stockholm da prins Julian Herbert Folke ble døpt. Det var nok mange kongehusfans som fulgte ivrig med da prinsesse Sofia (36) og prins Carl Philips (42) yngste barn ble døpt i et 115 år gammelt dåpsantrekk.

De to ble foreldre for tredje gang i mars, og gutten ble i helgen døpt i kildevann fra Öland, en tradisjon kong Carl Gustaf (75) startet da hans egne barn ble døpt.

Dåpen samlet den svenske kongefamilien og andre gjester, blant annet jordmødre og leger.

Ukjent fjes

Prinsesse Madeleine (39) og ektemannen Chris O'Neill (47) var også til stede, få uker etter at prinsessen ble avbildet på svensk jord for første gang på over halvannet år. Ekteparet og de tre barna Leonore (7), Nicolas (6) og Adrienne (3) har nemlig vært «coronafast» i USA mesteparten av pandemien.

Da prins William og hertuginne Kate besøkte Skottland Violence Reduction Unit overrasket hertuginnen. Video: Instagram @dukeandduchessofcambridge Vis mer

I helgens kongelige dåp dukket det også opp en herremann på kirketrappen som ikke har vært å se i kongelige sammenhenger tidligere.

Hele familien samlet seg nemlig for dåpsbilde etter begivenheten, men ved siden av Chris O'Neill dukket det opp et hittil ukjent fjes.

Svensk Damtidning skriver at flere har bitt seg merke i denne mystiske mannen, og kommer samtidig med svaret på hvem han er.

Det er nemlig kjæresten til prinsesse Sofias søster Lina Hellqvist som har gjort sin entré i kongelig selskap. Hennes utkårede heter Mattias Wikström (47).

- Pandemien gjorde at gjestelista til den kongelige barnedåpen var begrenset. Likevel dukket det opp en for de fleste helt ukjent mann. Han var likevel ikke så ukjent for prinsesse Sofia og hennes familie. Det er nemlig den nye kjæresten til prinsessens søster, Lina. Hun ble skilt i 2018, men har åpenbart funnet lykken igjen, sier Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle, og legger til:

LITEN GULP: Prins Julian klarte ikke å holde inne en gulp da biskop Johan Balman og pastor Michael Bjerkhagen døpte ham. Her med foreldrene prinsesse Sofia og prins Carl Philip. Foto: Jonas Ekstromer/ TT/ Reuters/ NTB
LITEN GULP: Prins Julian klarte ikke å holde inne en gulp da biskop Johan Balman og pastor Michael Bjerkhagen døpte ham. Her med foreldrene prinsesse Sofia og prins Carl Philip. Foto: Jonas Ekstromer/ TT/ Reuters/ NTB Vis mer

- Dette var den nye kjærestens første opptreden i kongelig sammenheng, men garantert ikke hans første møte med Sofia og hennes fire prinser.

Tidligere gift

Prins Carl Philip og prinsesse Sofia har fra tidligere av sønnene Alexander (5) og Gabriel (3), som kom til verden i henholdsvis 2016 og 2017. Yngstemann, prins Julian, kom på sin side til verden i slutten av mars.

Lina Hellqvist var gift med Jonas Frejd i to og et halvt år, men lykken skulle altså ikke vare.

FYLLER ÅR: Prins Alexander av Sverige, sønn av prins Carl Phillip og prinsesse Sofia, fyller fem år 19. april 2021. Video: Small Media Vis mer

Alt ser imidlertid ut til å være rosenrødt med hennes nye kjæreste, som hun bor sammen med i Järfälla utenfor Stockholm, ifølge Svensk Damtidning.

Ikke mye er kjent rundt hans person, men nå som kongelige følgere har fått øynene opp for ham er det naturlig å anta at han etter hvert vil bli en mer offentlig person.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer