Hertuginne Meghan og prins Harry:

Ukeblad med brudd-blemme

Bare timer før hertugparet avslørte at de venter barn slapp ukebladet New Idea en temmelig uheldig forside.

UHELDIG: Det autralske ukebladet New Idea hevdet at det var brudd mellom hertuginne Meghan og prins Harry, bare timer før paret slapp nyheten om at de venter sitt andre barn. Foto: Misan Harriman/ Reuters / Handout / NTB
UHELDIG: Det autralske ukebladet New Idea hevdet at det var brudd mellom hertuginne Meghan og prins Harry, bare timer før paret slapp nyheten om at de venter sitt andre barn. Foto: Misan Harriman/ Reuters / Handout / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det australske ukebladet New Idea ga ut en forside som antyder at prins Harry (36) og hertuginne Meghan (39) har gått hver til sitt.

Det melder blant andre The Guardian.

Forsiden nådde butikkhyllene bare timer før hertugparet røpet at de venter sitt andre barn, noe som gjør overskriften noe uheldig.

«Det er over!» lød overskriften til et bilde av Harry og Meghan fra bryllupsdagen i 2018, hvor ukebladet har «revet» bildet i to.

OVER OG UT?: Slik ser det australske ukebladet New Ideas forside ut. Foto: New Idea / The Guardian.
OVER OG UT?: Slik ser det australske ukebladet New Ideas forside ut. Foto: New Idea / The Guardian. Vis mer

Blemme

Artikkelen om hertugparet handler imidlertid om noe helt annet. Der hevdes det blant annet at hertugparet står i fare for å bli fratatt titlene sine.

«Paret har blitt fanget i en rekke av feiltrinn som etterlot dronninga i en ildstorm av gransking uten sidestykke, med mange som krever at hertugparet skal bli fratatt titlene en gang for alle», er blant det som står, ifølge The Guardian.

Det var i går på selveste valentinsdagen at babynyheten slapp. Det ble da delt et svart-hvitt-bilde av hertugparet under et tre hvor man kunne se Meghan ligge i fanget til ektemannen, mens han holdt ei hånd på magen hennes.

En talsperson for hertugparet, som allerede er foreldre til den ett år gamle sønnen Archie Harrison Mountbatten-Windsor, bekreftet at Archie skal bli storebror og at hertugparet gleder seg stort til familieforøkelsen.

STOLTE: Det var to tydelig stolte foreldre som viste fram babyen sin til pressen for første gang. Hertuginne Meghan Markle og prins Harry fikk en sønn mandag 6. mai. Video: AP DV/NTB Scanpix Vis mer

Hertugparet fulgte for øvrig i avdøde prinsesse Dianas fotspor, som også brukte valentinsdagen til å kunngjøre at hun var gravid med Harry i 1984.

Paret har foreløpig ikke kommentert den gledelige nyheten selv, men de har tidligere ikke lagt skjul på at de ønsker seg flere barn.

Forrige uke florerte det rykter om at Meghan var gravid nok en gang, etter at hertugparet dukket opp på et Zoom-møte sammen.

I kommentarfeltet under var det nemlig mange som påpekte gløden til Meghan, og mente at det kunne være den beryktede «gravidgløden».

Skjedd før

Når det kommer til New Ideas forside skal det imidlertid nevnes at det ikke er første gang de går på en blemme hva gjelder nyheter om den britiske prinsen.

I 2008 rapporterte ukebladet at prins Harry tjente i den britiske hæren i Afghanistan. Den gang brøt de en avtale mediene hadde med Buckingham Palace om å ikke avsløre denne informasjonen.

NEI: Alt gikk ikke helt etter planen da Hertuginne Meghan Markle skulle hilse på en gammel venn på et veldedighetsarrangement. Video: Rød Løper/AP DV Vis mer

Prins Harry forlot imidlertid Afghanistan en måned senere grunnet sikkerhetsproblemer.

New Idea har hittil ikke uttalt seg om sin siste blemme, men de har derimot unnlatt å dele forsiden på sosiale medier.

The Guardian har forsøkt å få en kommentar fra ukebladet, foreløpig uten hell. Hertugparet har heller ikke uttalt seg om forsiden hittil.

Snakket ut om spontanabort

Hertugparets babynyhet kommer bare noen måneder etter at Meghan skrev åpenhjertig om å ha opplevd spontanabort i en kronikk i New York Times. Da kom det fram at det var en juli-morgen hertuginnen skjønte at hun mistet sitt andre barn, mens hun holdt sønnen Archie på armen.

«Timer senere lå jeg i en sykeseng og holdt ektemannen min sin hånd. Jeg kjente håndflata og kysset knokene hans, våte av begges tårer», skrev hun, og fortalte at hun forestilte seg hvordan de skulle komme seg gjennom det.

«Å miste et barn betyr å bære en nesten uutholdelig sorg, opplevd av mange, men snakket om av få. I smerten av tapet vårt innså ektemannen min og jeg at i et rom med 100 kvinner, har 10 til 20 av dem opplevd spontanabort. Likevel forblir samtalen tabu, full av uberettiget skam, og en evig sirkel av ensom sorg», fortsatte hun.

OVERRASKET: Hertuginne Meghan viste seg i en videosnutt for CNN. Dette er hertuginnens første opptreden etter avsløringen om at hun hadde opplevd spontanabort. Video: CNN og Dagbladet TV Vis mer

LES OGSÅ: Slutter etter kritikkstorm

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer