Oprah Winfrey:

Uforberedt på Meghans anklager

I et nytt intervju forteller Oprah at hun ikke var forberedt på det hertugparet fortalte.

SJOKKER: I mars fikk Oprah Winfrey intervjue hertuginne Meghan og prins Harry. Nå avslører hun at hun var i sjokk. Foto: Joe Pugliese / Harpo Productions / AP / NTB
SJOKKER: I mars fikk Oprah Winfrey intervjue hertuginne Meghan og prins Harry. Nå avslører hun at hun var i sjokk. Foto: Joe Pugliese / Harpo Productions / AP / NTB Vis mer
Publisert

Da Oprah Winfrey (67) i mars satt seg ned med prins Harry (36) og hertuginne Meghan (39), fulgte en hel verden spent med.

Avsløringene kom som perler på ei snor fra hertugparet av Sussex, som for ett år siden trakk seg fra sine kongelige plikter. Allerede i ukene før intervjuet ble sendt på tv, verserte det spekulasjoner om hva hertuginnen og hennes prins kom til å lette på sløret om.

Verden var nok imidlertid ikke forberedt på det som faktisk kom.

Rasismeanklager, ellevilt mediekjør, selvmordstanker og den påståtte isfronten med hertuginne Kate (39) var bare noe av det som så dagens lys.

Skal vi tro intervjudronningen selv, kom avsløringene som et sjokk på henne også.

BEKYMRET FOR HUDFARGE: Oprah Winfreys intervju av Meghan Markle og Prins Harry vekker oppsikt. Video: CBS Vis mer

Forberedte seg godt

I et nytt intervju med Talkshoplive, gjengitt av Independent, forteller nemlig 67-åringen at hun var uforberedt på at hertuginnen skulle anklage det britiske kongehus for rasisme. I Oprah-intervjuet fortalte nemlig Meghan at kongehuset var beymret for hvilken hudfarge sønnen Archie (1) skulle få.

- Jeg ante ikke at det skulle få den etterklangseffekten det har hatt, og fortsetter å ha. Jeg gjorde mange forberedelser før intervjuet, sier hun, og fortsetter:

- Vår felles intensjon var sannheten. De ønsket å fortelle sin historie, og fortelle den på en sånn måte som gjorde at de kunne være så ærlige som mulig.

67-åringen avslører også at hun ble overrasket over at hertugparet var så åpne i det to timer lange intervjuet. Som en del av forberedelsene forteller hun også at hun sendte en rekke tekstmeldinger med paret, slik at de kunne tilpasse seg hverandre og forstå hverandres intensjoner.

RASER: Piers Morgan sluttet i programleder-jobb etter heftig kritikk av hertuginne Meghan. Nå har han gitt sitt første intervju siden da. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Rasismeanklager

Intervjuet ble spilt inn flere uker før det ble sendt på tv. Det førte til at 67-åringen var svært redd for at noen av de følelsesladde øyeblikkene skulle lekke ut før sendingen.

- Da vi var ferdige med intervjuet, som ble tre timer og 20 minutter langt, stilte jeg meg opp og sa til teamet at vi alle visste hva som hadde blitt sagt. Jeg fortalte hvor viktig det var at vi kunne stole på mennesker som nettopp hadde delt sin historie, og at jeg håpet at ingen skulle viderefortelle hva som hadde skjedd. Ingen gjorde det.

Som nevnt kom hertugparet med alvorlige rasismeanklager mot kongehuset. Kort tid etter intervjuet gjestet Winfrey «CBS This Morning» for å dele ytterligere detaljer fra intervjuet med hertugparet, samt vise klipp fra intervjuet som hittil ikke har blitt delt med offentligheten.

Der avslørte 67-åringen at verken dronning Elizabeth (95) eller nå avdøde prins Philip var en del av samtalen om Archies hudfarge. Winfrey forteller videre at det var viktig for prins Harry å få fram dette.

BARE TRIST: Dette sier ekspertene om det famøse Harry og Meghan-intervjuet Vis mer

I et av klippene som ble vist fram, nektet prins Harry å røpe hvem som tok opp hudfargen til Archie, og nøyaktig hva som ble sagt. Han fortalte imidlertid at rasisme i Storbritannia var en stor grunn til at de valgte å forlate kongehuset.

LES OGSÅ: Slår tilbake mot Kate-ryktene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer