Prins Charles:

- Uenig med dronningen

Prinsen av Wales skal ikke være tilfreds med måten det britiske kongehuset valgte å svare på Meghan og Harry-intervjuet.

UENIG: Prins Charles skal ikke være helt enig i måten kongehuset valgte å respondere på Oprah-intervjuet. Foto: Kristy Wigglesworth/ AP Photo/ NTB
UENIG: Prins Charles skal ikke være helt enig i måten kongehuset valgte å respondere på Oprah-intervjuet. Foto: Kristy Wigglesworth/ AP Photo/ NTB Vis mer
Publisert

Snart en uke etter det omstridte Oprah-intervjuet med prins Harry (36) og hertuginne Meghan (39) har diskusjonen fremdeles ikke lagt seg.

Intervjuet sørger ennå for en rekke overskrifter i pressen, og det spekuleres blant annet hardt rundt forholdene innad i det britiske kongehuset - etter de mange anklagene som kom fra hertugparet natt til mandag.

I ettertid har både det britiske kongehuset, med dronning Elizabeth (94) i spissen, og prins William (38) uttalt seg. Dronningens uttalelse ble sagt å være på vegne av hele kongefamilien, men det skal likevel ikke ligge full støtte bak den.

Det skriver den britiske tabloidavisen The Sun.

FORTVILET: Oprah Winfreys intervju av Meghan Markle og Prins Harry vekker oppsikt. Video: CBS Vis mer

- Ville svare på alt

Ifølge kilder som har uttalt seg til avisen skal prins Charles, far til prins Harry, være utilfreds med måten kongehuset valgte å svare på intervjuet og anklagene.

Underveis i intervjuet ble det blant annet hevdet at prinsen av Wales hadde sluttet å svare på telefoner fra sønnen, etter at det ble kjent at de skulle trekke seg tilbake som seniormedlemmer av kongefamilien.

Ifølge The Sun skal prins Charles ha hatt et ønske om å svare på alt, noe resten av kongefamilien angivelig ikke skal ha vært enig i.

- Prins Charles ville motbevise anklagene som ble fremsatt, punkt for punkt, uttaler en kilde.

Videre blir avisen fortalt at ønsket ble slått ned på fordi den resterende familien ikke ønsker å henge seg opp i detaljer.

VILLE IKKE LEVE: Under intervjuet fortalte Meghan at hun like før denne opptredenen i Royal Albert Hall i 2019 hadde fortalt prins Harry at hun fryktet for eget liv, og for hva hun kunne finne på å gjøre mot seg selv. Foto: Paul Grover/ Daily Telegraph/ NTB
VILLE IKKE LEVE: Under intervjuet fortalte Meghan at hun like før denne opptredenen i Royal Albert Hall i 2019 hadde fortalt prins Harry at hun fryktet for eget liv, og for hva hun kunne finne på å gjøre mot seg selv. Foto: Paul Grover/ Daily Telegraph/ NTB Vis mer

Er triste

I stedet for å gå for prins Charles forslag, ble det heller gitt en uttalelse fra monarken selv. På vegne av resten av kongefamilien uttrykte dronningen at de er triste over å høre hvor utfordrende de siste årene har vært for Harry og Meghan.

«Problemene som tas opp, spesielt de som handler om rase, er urovekkende», heter det i uttalelsen.

BEKYMRET FOR HUDFARGE: Oprah Winfreys intervju av Meghan Markle og Prins Harry vekker oppsikt. Video: CBS Vis mer

Kongehuset skriver også at Harry, Meghan og deres snart to år gamle sønn Archie alltid vil være elskede medlemmer av kongefamilien. Det deretter opplyst om at problemstillingene omkring rase blir tatt på det høyeste alvor, og at dette er et tema som nå blir diskutert.

Med rasisme-anklage

Problemstillingen rundt rase oppsto etter at hertuginne Meghan under Oprah Winfrey-intervjuet ble spurt hvorfor hun tror kongefamilien ikke ville gi Archie prinsetittel, hvorpå hun svarte:

- Det var flere bekymringer og samtaler om hvor mørk huden hans kom til å bli.

BARE TRIST: Dette sier ekspertene om det famøse Harry og Meghan-intervjuet Vis mer

Meghan hevdet i intervjuet at dette skal ha vært noe et familiemedlem hadde brakt til prins Harry mens hun gikk gravid i 2019. Oprah har i ettertid avkreftet på vegne av prins Harry at det verken var dronningen eller hennes ektemann prins Philip (99) som sto bak samtalene.

Som nevnt har også prins William uttalt seg etter sjokk-uttalelsene. Det gjorde han tidligere denne uken, i en uttalelse til Sky News. Prinsen gikk da langt i å avkrefte at familien på noen måte er rasistisk.

- Vi er absolutt ikke en rasistisk familie, sa han til Sky News.

Han ble også spurt om han har snakket med lillebroren, noe han på tidspunktet ikke hadde.

- Men jeg planlegger å gjøre det, la han til.

LES OGSÅ: - Kuttet kontakten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer