- UD-ansatte skaffet prostituerte til kongen

Diplomater skal ha smuglet kvinnene inn via tak og kjøkkeninnganger.

I HARDT VÆR: I den nye utgaven av det svenske tidsskriftet Scoop, hevder journalisten Stig Edling at kong Carl Gustaf i flere år fikk betrodde UD-ansatte til å skaffe ham prostituerte kvinner når han var ute på reise. Foto: Stella Pictures
I HARDT VÆR: I den nye utgaven av det svenske tidsskriftet Scoop, hevder journalisten Stig Edling at kong Carl Gustaf i flere år fikk betrodde UD-ansatte til å skaffe ham prostituerte kvinner når han var ute på reise. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO:  10 måneder etter at boken «Carl XVI Gustaf - den motvillige monarken» - slo ned som en bombe i Sverige, med sine påstander om svenskekongens fester i hemmelighet med nakne kvinner, truer en ny artikkel med å slå ytterligere sprekker i det svenske kongehusets fasade.

Journalisten Stig Edling sier ifølge Dagbladet til tidsskriftet Scoop at han helt siden 1977 har vært klar over at betrodde ansatte i det svenske utenriksdepartementet har skaffet prostituerte til kong Carl Gustaf.

- Min kilde hos UD sa at «de var lei av å fikse prostituerte til kongen, hvor enn han oppholdt seg». Gjennom å gå ut med informasjonen håpet de at dette oppdraget kunne ta slutt.

Tilfellene Edling hevder han kjenner til, skal ha funnet sted på en PR-tur til USA i månedene før kong Carl Gustaf giftet seg med dronning Silvia i 1976.

På grunn av at hotellene svenskekongen bodde på ble holdt under oppsikt av pressen, skal kvinnene ha blitt smuglet inn via tak, bakdører og kjøkkenveier.

Hverken i 1977, da Edling skrev om temaet første gang, eller nå har det svenske hoffet valgt å kommentere påstandene.

- Vi kommenterer ikke løse rykter og påstander, sier informasjonssjef Bertil Tenert ved det svenske kongehuset til Dagbladet.

Edling hevder imidlertid han ikke er overrasket over Slottets taushet.

- Hvis hoffet hadde stevnet oss, ville UD-folkene stå fram og bekrefte historien.

- Jeg visste det ville være sånn. Hva skulle de si? Det var dødsstille, sier han til bladet Scoop.
 
Bli fan av Seher.no på Facebook her
 
Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no
 
Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.
 
LES OGSÅ: Kungen feiret dagen i søppelsekk

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer