Prins Georg-Constantin:

Tysk prins døde etter fall fra hesteryggen

Politiet kaller det hele «en tragisk ulykke».

TRAGISK ULYKKE: Prins Georg-Constantin av Sachsen-Weimar-Eisenach døde etter å ha falt av en hest under et hesteveddeløp. Her avbildet med kona, den tidligere britiske modellen Olivia Rachelle Page. Foto: NTB scanpix
TRAGISK ULYKKE: Prins Georg-Constantin av Sachsen-Weimar-Eisenach døde etter å ha falt av en hest under et hesteveddeløp. Her avbildet med kona, den tidligere britiske modellen Olivia Rachelle Page. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Prins Georg-Constantin (41) av det tyske hertugdømmet Sachsen-Weimar-Eisenach er død. Det melder flere internasjonale nettsteder, deriblant Fox News og USA Today.

41-åringen ble kastet av en hest under et hesteveddeløp som fant sted nær Apethorpe Palace i Northamptonshire i East Midlands.

Ambulansen ble tilkalt til stedet rundt klokka 20.30 lørdag 9. juni etter å ha mottatt et nødanrop.

Prinsen var på besøk hos sin venn, Jean Christophe Iseux, baron von Pfetten, en fransk diplomat, da ulykken inntraff.

Saken fortsetter nedenfor.

APETHORPE PALACE: Det var like ved Apethorpe Palace i Northamptonshire i East Midlands at den tyske prinsen deltok på et hesteveddeløp som endte fatalt. Foto: NTB scanpix
APETHORPE PALACE: Det var like ved Apethorpe Palace i Northamptonshire i East Midlands at den tyske prinsen deltok på et hesteveddeløp som endte fatalt. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ifølge USA Today har politiet i Northamptonshire uttalt at det var «en tragisk ulykke», og at det ikke er mistanke om at noe kriminelt har funnet sted.

- Vi fikk en telefon om at en person hadde falt av en hest og blitt pådratt livstruende skader. Vi sendte to ambulanser til stedet, sier en polititalsperson.

Han ble seinere erklært død, skriver Fox News.

Flyttet til England

Den 41 år gamle prinsen flyttet til England i 2015 etter at han giftet seg med den tidligere britiske modellen Olivia Rachelle Page (38).

Bryllupet fant sted i den tyske byen Weimar samme året.

Ekteparet møttes under musikkfestivalen Last Night of the Proms i Hyde Park i London i 2011, fire år før de giftet seg, skriver Fox News.

Prins Geog-Constantin er grunnleggeren av firmaet Sustainability Factory Ltd, som arbeider innen fornybar energi. Kona jobbet også i firmaet.

Prins Georg-Constantin var den yngste sønnen til prins Wilhelm Ernst Emich Georg Rudolf av Sachsen-Weimar-Eisenach og hans kone, Eva Kovarcz.

De er en del av den tyske fyrsteslekten Wettin, som er en av Tysklands eldste adelige familier. I 1485 ble slekten delt i to linjer, den albertinske linjen og den ernestinske linjen.

Ifølge Express var prins Georg-Constantin nevøen til nåværende leder av den ernestinske linjen, prins Michael av Sachsen-Weimar-Eisenach. Hertugdømmet ble opphørt i 1918, men de eier fremdeles flere slott og palasser.

Slekten har forbindelser til mange av Europas kongefamilier, inkludert nåværende monarker som dronning Elizabeth og kong Philippe av Belgia.

LES OGSÅ: Komiker funnet drept på fotballbane

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer