Meghan Markle:

- Tydeligvis en forferdelig ting

Opplevde at ting forandret seg da hun begynte å date prins Harry.

ÅPNER OPP: Hertuginne Meghan Markle åpner opp om hvordan det var da hun først begynte å date prins Harry. Foto: Splash News/NTB
ÅPNER OPP: Hertuginne Meghan Markle åpner opp om hvordan det var da hun først begynte å date prins Harry. Foto: Splash News/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hertuginne Meghan Markle (40) måtte tåle kritikk fra alle kanter da hun ga prins Harry (37) sitt «ja», og dermed giftet seg inn i den britiske kongefamilien. Senere valgte hun og ektemannen imidlertid å trekke seg fra sine kongelige plikter, og flyttet fra England til Los Angeles i USA.

Onsdag kom den første episoden av hertuginnens podkast «Archetypes». Til gjest, venninne og tennislegende Serena Williams (40) deler hertuginnen åpenhjertig om hvordan ting ble snudd på hodet da hun begynte å date den britiske prinsen.

RASER: Piers Morgan sluttet i programleder-jobb etter heftig kritikk av hertuginne Meghan. Nå har han gitt sitt første intervju siden da. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Smerte bak lukkede dører

I «Archetypes» forteller Markle at hun i løpet av skolegangen og oppveksten fikk høre at hun som ung kvinne kunne få til alt hun ville. Hun har derfor alltid tenkt at det er positivt at en kvinne har ambisjoner, helt til hun begynte å date prins Harry.

- Så jeg husker personlig ikke å noen gang ha tenkt at det er noe negativt knyttet til ordet «ambisiøs», til jeg begynte å date min nåværende ektemann. Og ambisjoner er tydeligvis en forferdelig, forferdelig ting. For kvinner da, ifølge noen, mener 37-åringen.

Flere medier har omtalt saken, deriblant Cosmopolitan.

KLEINT: Det gikk ikke helt etter planen da Meghan Markle skulle overrekke et trofé til prins Harry og hans lagkamerater. Video: Rødt Kort / Pambou. Vis mer

Hertuginnen forklarer at det er vanskelig å la være å føle på det når man først har kjent at å være ambisiøs er noe negativt. Nå klarer hun heller ikke la være å se at jenter og kvinner «ofte gjør seg selv så mye mindre».

- I vårt vennskap, når du ser ting som bryter med min karakter, men du opplever bak lukkede dører den smerten jeg går gjennom, sier hertuguninnen til Williams.

- Det som jeg tenker på som interessant, er at selv om det er på en scene foran hele verden, så vet jeg ikke om det føles annerledes for andre kvinner. Hvis du bor i en liten by og du ser at noen sier noe om bestevennen din som er fullstendig usant, hvordan det føles.

Slaktes

Selv om mange har ventet i månedesvis på å høre hertuginnens podkast, er ikke alle like imponert etter å ha hørt episoden. Det gjelder anmelder i The Times, James Marriott.

Han gir «Archetypes» én av fem mulige stjerner.

MEGHAN: Hertuginnna går rettens vei for å hindre navneavsløring. Foto: NTB SCANPIX Vis mer

«Hertuginnen av Sussex sin nesten helt absurde nye podkast 'Archetypes' lover å 'utfordre båsene kvinner har blitt plassert i gjennom generasjoner'. Ut fra det vi har hørt i den første episoden, et intervju med Serena Williams, vil den egentlig ikke gjøre dette i det hele tatt», mener Marriott.

Videre kaller han podkasten en «parade av banaliteter, absurditeter og selvopphøyde californiske floskler».

I tillegg til å være misfornøyd med samtalen mellom stjernene i podkasten, går også anmelederen til angrep på hertuginnens valg av bakgrunnsmusikk.

«Effekten av all den tullete musikken og den tåpelige samtalen er at du føler at du har blitt låst inne i avslapningsrommet på et velvære-spa med en uvanlig selvengasjert yogainstruktør».

«Selv de som er sympatiske for Meghans situasjon (og jeg trodde en gang at jeg kunne være en av de personene) vil finne ut at hele timen av en episode av «Archetypes» vil sette dem i en usedvanlig gretten stemning».

STRID: Det skal være stor uenighet innad i den britiske kongefamilien etter at det ble klart at Meghan og Harry ønsker å trekke seg tilbake. Se og Hørs kongehusekspert forklarer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I hardt vær

Siden Markle og prins Harry ble et par, har hertuginnens fjes vært klistret til tusenvis av britiske avisforsider.

Kritikken har et bredt spekter, og hertuginnen har blant annet blitt anklaget for å ha brutt kongelig etikette, mobbet ansatte ved hoffet, samt å få sin svigerinne, hertuginne Kate (40), til å gråte.

Ryktene om en isfront mellom Meghan og Harry og resten av kongehuset har også svirret siden det mye omtalte intervjuet med Oprah Winfrey (68) i fjor.

LØGNER: - Vi kan ikke forbli tause år de kommer med løgner, sier Meghan i intervju med Oprah Winfrey. Video: CBS Vis mer

LES OGSÅ: Fremtidens konger og dronninger

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer