Meghan og prins Harry:

- Tvunget til å returnere gaver for 77 millioner kroner

Får ikke beholde alle bryllupsgavene. Samtidig puster Meghan hertuginne Kate i nakken som moteikon.

GAVENEKT: Prins Harry og hertuginne Meghan har mottatt bryllupsgaver for flere millioner kroner. Mye av det får paret derimot ikke beholde. Foto: NTB Scanpix
GAVENEKT: Prins Harry og hertuginne Meghan har mottatt bryllupsgaver for flere millioner kroner. Mye av det får paret derimot ikke beholde. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I forkant av sitt eget bryllup gikk hertuginne Meghan (36) og prins Harry (33) ut og fortalte at de ikke ønsket seg bryllupsgaver, verken fra gjester eller folket.

I stedet oppfordret paret til at de som ønsket å gratulere dem, skulle donere penger til veldedige formål.

På tross av dette har ulike firma sendt hertugparet gaver til en verdi av flere millioner kroner, ifølge The Sun.

- Skal ikke tas imot

Den potensielle PR-verdien er nemlig enorm. Det ble blant annet tydelig etter at Meghan viste seg offentlig for første gang etter bryllupet.

Kjolen som hun bar den gang, som koster rundt 6500 norske kroner, ble utsolgt i rekordfart - og nettsiden som solgte plagget, gikk i svart.

ALLEREDE ET MOTEIKON: Da Meghan Markle viste seg i et nytt antrekk for første gang etter bryllupet, krasjet kjoledesignerens nettside. Foto: NTB Scanpix
ALLEREDE ET MOTEIKON: Da Meghan Markle viste seg i et nytt antrekk for første gang etter bryllupet, krasjet kjoledesignerens nettside. Foto: NTB Scanpix Vis mer

På tross av gavestrømmen, vil ikke ekteparet kunne nyte godene.

The Sun skriver at paret nemlig må returnere gaver estimert til en verdi av syv millioner pund, noe som tilsvarer om lag 77 millioner norske kroner.

MEGHAN OG HARRY: Prins Harry og Meghan Markle giftet seg i St. George's Chapel i Windsor Castle. Her sier de «ja» til hverandre. Video: AP Vis mer Vis mer

Ifølge Express har medlemmene av kongefamilien klare retningslinjer og regler de må forholde seg til. Det er nemlig ikke slik at man kan beholde alle gaver en har mottatt gratis.

«Gaver som tilbys av privatpersoner som bor i Storbritannia, som ikke har personlige tilknytninger til medlemmer av kongefamilien, skal ikke tas imot dersom man kan betvile hensikten eller motivet bak gaven.», heter det blant annet i de offisielle reglene fra Kensington Palace.

- Går Kate i næringa

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, påpeker at det er tydelig at hertuginne Meghan allerede er i ferd med å bli et moteikon i den britiske kongefamilien.

- Lenge har hertuginne Kate vært det største kongelige stilikonet, men nå går svigerinnen Meghan henne i næringa. Hun har sjarmert en hel verden med sin naturlige sjarm og enkle, men sofistikerte stil - og det meste hun tar på seg blir utsolgt i rekordfart, sier Vagle, og tilføyer:

- Det er derfor forståelig at mange ønsker å gi henne gaver, men like forståelig at kongehuset må ha strenge regler for hva de kan ta imot og ikke.

Også The Observer har omtalt Meghans popularitet som moteikon, og påpekt at verdien hennes for den britiske moteindustrien er i ferd med å bli høyere enn hertuginne Kates.

Spekulasjoner rundt bryllupsreise

Snart to uker er gått siden en hel verden satt klistret til tv-skjermen for å se årets kongelige høydepunkt, nemlig bryllupet mellom Meghan og Harry.

Foreløpig har ikke Kensington Palace annonsert destinasjonen for parets bryllupsreise, men flere har spekulert i at det nygifte paret planlegger å dra til Canada.

Saken fortsetter under:

- Vi har blitt fortalt at prinsen og hertuginnen skal til Alberta i Canada og bo i Fairmont Jasper Park Lodge. Her skal de bo i den 550 kvadratmeter store hytta «Outlook», også kalt «The Royal Retreat», skriver TMZ tidligere denne uken.

Andre mener derimot at bryllupsreisen vil bli lagt til det eksotiske landet Namibia, som ligger sørøst i Afrika.

LES OGSÅ: Denne detaljen skaper forvirring