Tvilsomme brev holdes hemmelige

Prinsen Charles' hemmelige brev fra 2004 til 2005 vil aldri se dagens lys.

REDDET AV MAKTA: Prins Charles kan puste lettet ut. Regjeringsadvokaten sørget for at offentligjøringen av hans hemmelige brev ble blokkert.  Foto: All Over Press
REDDET AV MAKTA: Prins Charles kan puste lettet ut. Regjeringsadvokaten sørget for at offentligjøringen av hans hemmelige brev ble blokkert. Foto: All Over Press Vis mer
SEOGHØR.NO: I England som i Norge skal kongefamilien være politisk nøytrale, men mye tyder på at prins Charles (63) har forsøkt å påvirke medlemmer av regjeringen.  

Mellom 2004 og 2005 skrev han 27 hemmelige brev til syv forskjellige statsråder, og en dommer bestemte at de skulle offentliggjøres fordi det er av interesse for folket.
 
Denne uka ble likevel prinsen reddet i siste liten da regjeringsadvokaten Dominic Grieve blokkerte offentliggjøringen av brevene.
 
Han henviser til at innsyn i brevene på sikt kan komme til å skade Charles’ muligheter til å utføre sine plikter som konge i landet.
 
Britisk presse, med The Guardian i spissen varsler nå at de vil bestride regjeringsadvokatens avgjørelse og ta saken til høyesterett.

- Jo mer vi hører om lobbyvirksomheten Charles har drevet med i flere tiår, jo mer upassende fremstår dette, sier Labours Katy Clark.
 
Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på 2255@shf.no, ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Prins Charles ler av ikonstempel