Grevinne Alexandra:

Tviholder på diamantene når apanasjen forsvinner

Grevinnen har sagt fra seg prinsessetittel og apanasje. Men én ting vil hun beholde.

DIADEM: Grevinne Alexandra vil om to år ikke lenger motta apanasje. Enkelte ting, som dette diademet, er hun derimot ikke villig til å gi fra seg. Foto: NTB Scanpix
DIADEM: Grevinne Alexandra vil om to år ikke lenger motta apanasje. Enkelte ting, som dette diademet, er hun derimot ikke villig til å gi fra seg. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 1994 møtte prins Joachim (49) av Danmark kvinnen som ett år senere skulle bli hans første kone, Alexandra Christina Manley (54).

Fire år etter at de hadde giftet seg ønsket duoen sin første sønn, prins Nikolai (19), velkommen til verden, og i 2002 ble de tobarnsforeldre da prins Felix (16) meldte sin ankomst.

I 2004 tok imidlertid eventyrromansen en brå vending, og kunngjøringen om at Joachim og Alexandra skulle skilles sendte sjokkbølger gjennom Danmark.

Slutt på apanasjen

160 år hadde tross alt gått siden forrige skilsmisse fant sted i det danske kongehuset, og beslutningen ble umiddelbart sett på som hårreisende.

Som følge av skilsmissen, som ble ferdigstilt i 2005, gikk Alexandra fra å være prinsesse av Danmark til å bli grevinne av Fredensborg. Hun har siden den gang mottatt apanasje hvert år - men snart er den tiden over.

Apanasje er en årslønn fra statskassen til statsoverhodet eller et medlem av et fyrstehus. I 2017 ble det kjent at Alexandra ville si fra seg apanasjen når hennes yngste sønn fyller 18 år, i 2021.

Tviholder på diamantene

Til tross for at hun gir fra seg en årslønn som for to år siden lå på 2,4 millioner kroner, er det ikke alt hun er villig å gi slipp på fra tiden som Danmarks prinsesse, skal vi tro danske Se og Hør.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer