Prinsesse Sofia:

Tullet med magen like før termin

Hadde et av sine siste offisielle oppdrag før hun går ut i mammaperm.

FAMILIE: Om kort tid utvides den lille familien på tre til fire. Her ankommer prins Carl Philip, prins Alexander og prinsesse Sofia feiringen av kronprinsesse Victorias 40 års dag, i slottskirken i Stockholm. Foto: Shutterstock, Erik Simander / NTB scanpix
FAMILIE: Om kort tid utvides den lille familien på tre til fire. Her ankommer prins Carl Philip, prins Alexander og prinsesse Sofia feiringen av kronprinsesse Victorias 40 års dag, i slottskirken i Stockholm. Foto: Shutterstock, Erik Simander / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Seoghør.no): I mars ble det kjent at prins Carl Philip (38) av Sverige og prinsesse Sofia (32) skulle bli foreldre for andre gang.

Nå nærmer termindatoen i september seg med stormskritt, og i går hadde prinsesse Sofia et av sine siste offisielle oppdrag før fødselen. Oppdraget fant sted på hotell Skansen i Båstad i Sverige.

Anledningen var et miljøseminar for hennes hjelpeorganisasjon Project Playground. På den offisielle fotograferingen til arrangementet hadde prinsessen ingen problemer med å tøyse om den tydelige gravidmagen.

- Jeg får prøve å holde magen inne, fortalte hun lattermildt til pressen under fotoseansen, ifølge Expressen.

Saken fortsetter under bildet.

BABYMAGE: Prinsesse Sofia har ved flere anledninger vist sin voksende babymage. Her under feiringen av Dronning Sonja og Kong Haralds 80-årsdag. Foto: NTB scanpix
BABYMAGE: Prinsesse Sofia har ved flere anledninger vist sin voksende babymage. Her under feiringen av Dronning Sonja og Kong Haralds 80-årsdag. Foto: NTB scanpix Vis mer

Vil fortsette sitt engasjement

Det er syv år siden prinsessen opprettet hjelpeorganisasjonen. Og selv om hun nå blir tobarnsmor, har hun som mål å fortsette engasjementet.

- Det er alltid en utfordring som småbarnsmor å legge livets puslespill, men jeg har absolutt en ambisjon om å fortsette å være engasjert i Project Playground. Det er syv år siden jeg startet opp organisasjonen som tar for seg mange av temaene som ble tatt opp i dag.

- Vi tror virkelig på at individets kraft kan forandre og bryte negative mønstre. Samfunnet er oppbygd av mennesker, så da er det vi som kan forandre på det også, sa prinsessen.

Utvider familien

Det var i mars pressemeldingen kom om at Prins Alexander, parets førstefødte, skulle bli storebror.

- Vi er glade for å kunne fortelle at vi venter barn, et søsken til Prins Alexander. Vi ser frem til å ønske et nytt familiemedlem velkommen, sa prins Carl Philip og prinsesse Sofia i en pressemelding på det svenske kongehuset på sine nettsider.

Prins Alexander av Sverige kom til verden 19. april 2016. Den gang røpet prins Carl Philip at han og prinsesse Sofia ikke visste kjønnet på babyen før fødselen.

- Det var et valg vi tok tidlig. Vi ville at det skulle være en stor overraskelse, delte den nybakte faren med pressen for over ett år siden.

Romantisk bryllup

Da prins Carl Philip og prinsesse Sofia skulle ble foreldre for første gang, ble graviditeten offentliggjort i midten av oktober 2015.

Den kongelige babynyheten ble altså kjent nesten nøyaktig fire måneder etter at paret giftet seg i Slottskyrkjan i Stockholm.

Saken fortsetter nedenfor.

SLET MED RINGEN: Prins Carl Philip og Sofia Hellqvist gav hverandre sitt ja i Slottskyrkan i Stockholm lørdag. Da prinsen skulle tre ringen på sin kjære foran hundretusener fikk han imidlertid litt problemer. Video: Reuters Vis mer Vis mer

I forkant av bryllupet fikk paret mye oppmerksomhet, ettersom prinsesse Sofia - tidligere Sofia Hellqvist - har en fortid som glamourmodell og «Paradise Hotel»-deltaker.

Prinsesse Sofia har imidlertid slått tilbake og uttalt at hun ikke angrer på fortiden sin, ettersom opplevelsene har bidratt til å forme henne som person.

Hun og prinsen har også engasjert seg for å stoppe nettmobbing, et fenomen de begge har kjent på kroppen.

LES OGSÅ: Avslører hvordan hun møtte kjæresten

NYDELIG: Prins Carl Philips kjæreste Sofia Hellqvist strålte i en enkel, fotsid kjole i dus lavendelfarge, som kan minne om kjolen Pippa Middelton bar da Kate og William giftet seg. Video: Scanpix Sverige Vis mer Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer