Hertuginne Meghan:

Truer med søksmål mot britisk avis

Publiserte privat brev.

VIL SAKSØKE: Hertuginne Meghan og det britiske kongehuset truer britisk avis med søksmål etter at de publiserte et privat brev skrevet av hertuginne Meghan. Foto: NTB Scanpix
VIL SAKSØKE: Hertuginne Meghan og det britiske kongehuset truer britisk avis med søksmål etter at de publiserte et privat brev skrevet av hertuginne Meghan. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere denne måneden ble det kjent at den forholdsvise ferske hertuginnen, Meghan Markle (37), skal ha sendt et privat brev til sin far, Thomas Markle (74), etter det storslottet prinsebryllupet i mai i fjor, da hun giftet seg med prins Harry (34).

Både i forkant, og i kjølvannet av bryllupet, skapte faren og familien til hertuginne Meghan store overskrifter i internasjonal presse, der blant andre Meghans halvsøster, Samantha Grant (54), advarte prinsen mot å gifte seg med Meghan.

Brevet, skal ifølge People ha dreid seg om en bønn fra Meghan til sin far om å holde seg unna pressen, og et håp om å kunne ordne opp i familieforholdet.

Brevet, som flere ganger har blitt omtalt i mediene, ble forrige uke publisert av den britiske avisen Mail on Sunday.

Dette får hertuginnen og det britiske kongehuset til å se rødt.

Truer med søksmål

Ifølge den britiske avisen The Guardian truer nå hertuginnen med søksmål mot avisen som publiserte det private brevet.

«SKREMMENDE»: I desember 2018 ble de levende voksfigurene av hertuginne Meghan og prins Harry vist frem ved Madame Tussauds i Berlin. Reaksjonene har ikke latt vente på seg. Video: NTB Scanpix / Madame Tussauds Vis mer

Det britiske kongehuset mener blant annet at det er kongefamilien som har rettighetene på brevet, ettersom det er Meghan som har skrevet det, skriver The Guardian.

Ifølge Mail on Sunday publiserte de brevet, med godkjenning av faren til Meghan.

Den britiske avisen har foreløpig ikke kommentert søksmålstruslene, og i skrivende stund ligger det private brevet til hertuginne Meghan fremdeles publisert på avisens nettside, Daily Mail.

- Beskyttet av opphavsretten

Ifølge Alex Newman, en anerkjent britisk advokat med opphavsrett som sitt spesialfelt, som The Guardian har vært i kontakt med, er et brev beskyttet av opphavsrett, siden det er å regne som et litterært verk.

Ifølge avisen publiserte Mail on Sunday ni ulike utdrag fra brevet, Meghan sendte til sin far i mai i fjor.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

MEGHAN OG HARRY: Prins Harry og Meghan Markle gifter seg i St. George's Chapel i Windsor Castle. Her sier de «ja» til hverandre. Video: AP Vis mer

Bitter familiestrid

Familien til Meghan har som nevnt ikke gått stille i dørene for pressen, etter at det ble kjent at Meghan og prins Harry skulle gifte seg.

Det hele startet i januar i fjor da Meghan reiste til India for å snakke om kvinners rettigheter, og viktigheten av utdannelse for unge jenter. Da stilte halvsøsteren seg kritisk til Meghans engasjement. Hun har også refset søsteren for å gå i rådyre kjoler, når familien «over dammen» sliter økonomisk.

Hun ble også forbanna da Harry skrøt av sin kommende hustru etter at de feiret jul sammen i Storbritannia, og uttalte at kongefamilien er «familien hun aldri har hatt».

54-åringen kom med krass kritikk mot Harry på Twitter, men har i ettertid reflektert over at prinsen muligens kan ha ordlagt seg feil i intervjuet med BBCs radioprogram «Today».

Samantha Grant var på den tiden også godt i gang med å skrive en bok om den blivende hertuginnen. Tittelen «The Diary of Princess Pushy’s Sister» fikk flere til rynke på nesa, men i mars i samme år uttalte hun at dette bare er en arbeidstittel.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

KONFLIKT: Prins Harrys fremtidige kone, Meghan Markle, har vært i konflikt med søsteren sin i flere år. Nå sier søsteren Samantha at hun elsker Meghan, og håper å bli invitert i bryllupet hennes. Video: Expressen Vis mer

- Akkurat som man ikke skal dømme en bok ut ifra omslaget, skal man heller ikke dømme en bok ut ifra tittelen. Jeg tenkte at intelligente mennesker skulle være smarte nok til å forstå det, lese boken og si «aha, det var det den handlet om», sa hun til den britiske avisen Expressen.

La seg flat

Da bryllupet sto i Windsor i mai i fjor, var hertuginnens mor, Doria Ragland, det eneste familiemedlemmet fra amerikanerens side som var til stede. I et intervju med det britiske talkshowet «Jeremy Vine» i oktober, fortalte Grant at det var noe av grunnen til hennes mange nedrige kommentarer.

- Jeg tror alle var lei seg for at de ikke ble inkludert eller invitert til bryllupet, men jeg føler at det kunne blitt stoppet om alle hadde blitt inkludert og om vi sa oss enige i å bevege oss videre med et positivt sinn. Da hadde ikke de vonde følelsene rullet som en snøball, sa hun, ifølge Fox News.

Videre fortalte Grant at de alle er veldig glad i hertuginnen, og skylder på at familiedrama kan være vanskelig. Hun hevdet at de forsøkte å løse problemene sine privat, men at de ikke fikk responsen de håpet på. Det var derfor det hele ble en svært offentlig affære, som britiske The Sun og svenske Expressen blant annet bidro til. Hun avviste at hun og faren var motivert av penger.

LES OGSÅ: - Han hatet å være alene, særlig på søndagskveldene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer