Durek Verrett:

Truer eksen med millionsøksmål

Durek Verrett og prinsesse Märtha Louise har hyret en advokat for å stoppe førstnevntes ekskjæreste fra å komme med «ærekrenkelser».

TRUER MED SØKSMÅL: En amerikansk advokat, som hevder han jobber på vegne av Durek Verrett og prinsesse Märtha Louise, har sendt et truende brev til Verretts ekskjæreste - Hank Greenberg. I brevet truer han med søksmål dersom amerikaneren ikke holder tett om sitt tidligere forhold. Foto: Privat, NTB scanpix
TRUER MED SØKSMÅL: En amerikansk advokat, som hevder han jobber på vegne av Durek Verrett og prinsesse Märtha Louise, har sendt et truende brev til Verretts ekskjæreste - Hank Greenberg. I brevet truer han med søksmål dersom amerikaneren ikke holder tett om sitt tidligere forhold. Foto: Privat, NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i år møtte Se og Hør Hank Greenberg (48), den selvutnevnte sjamanen Durek Verretts (45) ekskjæreste, i USA. Mange har vært nysgjerrige på forholdet deres, spesielt etter at Verrett valgte å snakke om at han hadde vært sammen med Greenberg.

Det var derimot ikke noe rosenrødt bilde amerikaneren malte av sin ekskjæreste, som nå er i et forhold med prinsesse Märtha Louise (48). I intervjuet hevdet Greenberg at Verrett var voldelig, en påstand som for øvrig ble støttet opp under av en politirapport. Han hevdet også at Verrett hadde forandret seg etter en nyretransplantasjon, og at han var manipulerende.

JOBB: Durek Verrett, også kjent som sjaman Durek, annonserte på sin Instagram-konto at han vil starte i en ny TV-jobb. Bilder fra CBS. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

I tillegg fortalte han at Verretts advokat skal ha bedt ham om å skrive under på en taushetsavtale. Avtalen fikk han tilsendt av Verretts advokat, Jo-Na Williams. Greenberg nektet imidlertid å underskrive avtalen, og mente at livet hans «ikke var til salgs».

Se og Hør kan i denne ukens utgave avsløre eksklusivt at Verrett og Märtha Louise igjen forsøker å true Greenberg til taushet. Han har nemlig mottatt et brev fra den amerikanske stjerneadvokaten Richard Gora i advokatfirmaet Gora LLC, der han trues med søksmål om han kommer med flere påstander om ekskjæresten.

Truer med millionsøksmål

Advokaten hevder at han er hyret som prosedyreadvokat for prinsesse Märtha Louise og Shaman Durek Verrett. Her trues Greenberg med at hvis han ikke gjør som advokaten sier, kan det bli svært dyrt for ham.

AVSLØRING: Se og Hør kan avsløre at Durek Verrett og prinsesse Märtha Louise har sendt et brev til førstnevntes ekskjæreste, der de truer med søksmål. Les hele historien i ukens utgave. Faksimile: Se og Hør
AVSLØRING: Se og Hør kan avsløre at Durek Verrett og prinsesse Märtha Louise har sendt et brev til førstnevntes ekskjæreste, der de truer med søksmål. Les hele historien i ukens utgave. Faksimile: Se og Hør Vis mer

At et medlem av den norske kongefamilien har gitt sitt samtykke til et slikt brev mot en enkeltperson, er svært oppsiktsvekkende og har trolig aldri skjedd før.

«Siden Shaman Durek inngikk sitt forhold til prinsesse Märtha Louise, har han opplevd en serie alvorlige og falske beskyldninger mot seg selv. Hvis du nekter å overholde dette, vil vi bli tvunget til å reise søksmål mot deg», heter det i brevet.

Brevet, som Se og Hør har fått tilgang til, er signert. Her står også både prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett som mottakere på kopi.

Det kommer tydelig frem i brevet at han vil bli saksøkt for millioner av dollar dersom han bryter med veiledningene.

Les alt om brevet og truslene i denne ukens utgave av Se og Hør!

Hank Greenberg har ikke hatt ønske om å kommentere brevet han har mottatt. Prinsesse Märtha Louise har fått mulighet til å uttale seg via sin manager, Carina Scheele Carlsen, men har ikke besvart Se og Hørs henvendelser. Det har heller ikke Durek Verrett.

Hardt oppgjør

Det er altså flere påstander Greenberg kom med i intervjuet Se og Hør hadde på trykk i mars som har fått kjæresteparet til å hyre den amerikanske stjerneadvokaten.

Durek Verrett og Hank Greenberg møttes i en støttegruppe for homofile menn i 2007, og ble raskt samboere og startet etter hvert business sammen.

I intervjuet fra mars tok Verretts ekskjæreste et knallhardt oppgjør med den selverklærte sjamanen, og fortalte blant annet om det bitre og dramatiske samlivsbruddet i 2015 - da politiet ble tilkalt og Verrett arrestert.

BRUKER TITTELEN: Märtha Louise bruker sin prinsessetittel i en kommersiell sending hos Sionearth på YouTube. Video: Sionearth via YouTube Vis mer

På tidspunktet for bruddet var forholdet preget av konflikt og mye krangling. Etter bruddet fortsatte de å jobbe sammen, fram til Verrett en dag trakk seg fra samarbeidet.

Durek Verrett vekket som nevnt også stor oppsikt da VG i fjor kunne avsløre at han hadde forsøkt å overtale ekskjæresten til å skrive under på en taushetsavtale få dager etter at forholdet hans til prinsesse Märtha Louise ble kjent.

Avtalen fikk han tilsendt av Verretts advokat, Jo-Na Williams. Greenberg nektet imidlertid å underskrive avtalen.

- Å skrive under på en taushetsavtale som gjaldt hvert sekund av de åtte årene vi var sammen, slik at jeg aldri skulle kunne snakke om den delen av livet mitt - det var uaktuelt. Livet mitt er ikke til salgs, sa 48-åringen i intervjuet med Se og Hør.

SKAVLAN: Fredrik Skavlan settes ut når vi stiller spørsmål om det omdiskuterte intervjuet han hadde med Märtha Louise og Durek Verrett tidligere i år. Reporter: Jonas Hammer. Video: Thea Hope/TV 2/Rød Løper Vis mer

Dette er riktignok ikke første gang Verrett har fått kritikk. I fjor kunne Dagbladet avsløre hvordan Verrett og ekskjæresten i 2011 ble saksøkt for trakassering og trusler om drap og svart magi.

Til tross at Greenberg er knallhard i sin kritikk av sin tidligere kjæreste, sa han også i intervjuet at forholdet mellom ham og Verrett i perioder var svært fint, og at de hadde det bra sammen. I dag bor Greenberg i Phoenix i USA, jobber som massasjeterapeut og planlegger bryllup med sin nye kjæreste.

LES OGSÅ: Må avlyse drømmetur

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer