Prinsesse Beatrice og coronaviruset:

- Truer bryllupet til prinsessen

Bryllupet til prinsesse Beatrice og Edoardo Mapelli Mozzi kan stå i fare.

BRYLLUP: Det er duket for kongelig bryllup i Storbritannia, ettersom prinsesse Beatrice skal stå brud i slutten av mai. Nå står bryllupet med forloveden Edoardo Mapelli Mozzi i fare. Foto: NTB scanpix
BRYLLUP: Det er duket for kongelig bryllup i Storbritannia, ettersom prinsesse Beatrice skal stå brud i slutten av mai. Nå står bryllupet med forloveden Edoardo Mapelli Mozzi i fare. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

I september kunngjorde Buckingham Palace via en pressemelding at prinsesse Beatrice (31) hadde forlovet seg med eiendomsutvikleren Edorado Mapelli Mozzi.

Paret, som fant lykken i 2018, skal etter planen gifte seg 29. mai i kapellet ved St. James's Palace i London.

Bryllupsplanleggingen har derimot ikke vært en enkel prosess for det kommende ekteparet, og enklere skal det heller ikke bli fremover. Nå står nemlig hele bryllupet i fare.

I faresonen

Beatrice og hennes forlovede har allerede møtt flere hinder i bryllupsplanleggingen, blant annet skandalen rundt prinsessens egen far, Prins Andrew (60). Nå har imidlertid flere, mer alvorlige hinder dukket opp.

Den mye omtalte corona-pandemien kan nemlig ende opp med å nærmest halvere gjestelisten, og i verste fall få hele bryllupet avlyst.

Prinsesse Beatrices forlovede er nemlig italiensk, og har store deler av familien sin bosatt i Italia - som for tiden er under full beredskap og karantene som følge av viruset. Italia er dessuten det landet som hittil er nest hardest rammet av coronaviruset, og foreløpig har over 1000 mennesker i landet mistet livet som følge av det.

Dermed er det uvisst om de italienske bryllupsgjestene i det hele tatt får entre Storbritannia i slutten av mai.

- Selv om det ikke foreligger noen forslag om at Italia skal fortsette å være i «lockdown» til slutten av mai, kaster hele situasjonen tvil over gjestelisten av åpenbare grunner, forteller en kilde nær kongefamilien til The Telegraph, gjengitt av Page Six.

Usikkerhet rundt dronningen

Det er imidlertid ikke bare de italienske gjestene som eventuelt må holde seg hjemme. Pandemien rammer også blant andre dronning Elizabeth (93) og hennes ektemann, prins Philip, som til sommeren fyller 99 år.

Begge to er i risikogruppen på grunn av sin høye alder, og det er knyttet sterk tvil til om de kommer i barnebarnets bryllup hvis situasjonen eskalerer.

GODT HUMØR: Hertuginne Meghan og prins Harry smilte til de fremmøtte da de viste seg offentlig for første gang på flere uker. Video: Vilde Holta Røssland Vis mer

- Hvis coronaviruset skaper italienske tilstander i Storbritannia, tviler jeg på at hertugen ville risikere å reise til London for Beatrices bryllup, sier den kongelige forfatteren Phil Dampier om prins Philip til avisen.

Heller ikke dronningen er et sikkert kort.

- Dronningen er i arbeid for øyeblikket, men hvis coronaviruset blir verre, kan jeg ikke forestille meg at kreftene innad i Buckingham Palace vil ønske at hun skal møte og hilse på tusenvis av mennesker. Ikke i hennes alder, uttaler Dampier videre.

Det er imidlertid flere faktorer som kan bidra til å legge en demper på stemningen på selve bryllupsdagen. Det er nemlig en svært populær tradisjon blant landets borgere å møte opp for å følge de kongeliges bryllup fra utsiden.

Foreløpig har London innført svært få tiltak for å forebygge smitte av coronaviruset, ifølge Visit London. Men hvis situasjonen i Storbritannia eskalerer de neste ukene, kan det tenkes at det ikke blir noen folkemengde å se utenfor prinsessens bryllup - som heller ikke er planlagt sendt på TV av BBC, slik bryllupet til Beatrices søster, prinsesse Eugenie (29), ble i 2018.

Ringvirkninger

Da paret i høst offentliggjorde sin forlovelse, gikk det ikke lang tid før de ble overskygget av andre, litt mindre hyggelige nyheter fra det britiske kongehuset.

I november stormet det som nevnt rundt Beatrices far, prins Andrew, da det kom frem en rekke avsløringer om hans vennskap med den avdøde milliardæren Jeffrey Epstein, som sto tiltalt for overgrep da han døde.

Skandalen hadde sine ringvirkninger - ikke bare endte prins Andrew opp med å trekke seg tilbake, men situasjonen skal også ha påvirket den kommende bruden.

PRINS PÅ FEST: I kjølvannet av overgrepsanklager og spørsmål rundt vennskapet til avdøde Jeffrey Epstein, sier prins Andrew sier i et nytt intervju at han ikke skjønner hvordan han har fått stempelet som «partyprins», da han ikke lenger fester. Bilder av prinsen i Saint-Tropez sier det motsatte. Foto: Coleman-Rayner / Stella Pictures. Klipp: Emilie Rydning Vis mer

I november ble det kjent at prinsesse Beatrice nærmest skal ha vært ødelagt og utrøstelig på grunn av farens skandale. Oppå det hele skal hun ha sett seg nødt til å tone ned bryllupet - som nå står i fare for å bli ødelagt av corona-pandemien.

Det har likevel kommet frem at prins Andrew trolig kommer til å følge datteren til alteret, hvis bryllupet står som planlagt. Dette vil i så fall bli prinsens største offentlige opptreden siden det mye omtalte BBC-intervjuet i november - og det kommer uten tvil til å få en god del oppmerksomhet, til tross for at det er datteren som i utgangspunktet står i fokus denne dagen.

LES OGSÅ: - En alvorlig situasjon

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer