GODT FORHOLD: Eldstesønnen Juan tok et godt tak rundt pappa under håndballkampen. Foto: All Over Press
GODT FORHOLD: Eldstesønnen Juan tok et godt tak rundt pappa under håndballkampen. Foto: All Over PressVis mer

Trøster seg med barna

Spanskekongens korrupsjonssiktede svigersønn må i retten igjen.

SEOGHØR.NO: De siste to årene har vært en tøff påkjenning for spanskekongens svigersønn, Inaki Urdangarin. I 2011 ble det kjent at spanske myndigheter etterforsket ham for å ha underslått offentlige midler.

23. februar må han for andre gang på et år møte i retten for å svare for de grove korrupsjonsmistankene. Om han skulle bli dømt, må han sannsynligvis belage seg på mange år i fengsel.

Før skandalesaken begynte å rulle var Urdangarin et av de mest populære medlemmene av den spanske kongefamilien. Men med mistankene hengende over seg, har populæriteten falt betraktelig. Bortsett fra hos den nærmeste familien.

Hans kone prinsesse Cristina har stått støtt ved hans side gjennom den vonde tiden, og de fire barna deres får frem smilet hos pappa. Da han tok dem med på finale i håndball-VM på søndag, viste de for en hel verden at pappa fortsatt er deres store helt.

Inaki så ut til å ha det som plommen i egget. Ikke bare var han sammen med de kjæreste han har, han nøt også å se Spania utklasse Danmark på banen. Han er selv tidligere håndballspiller, og var på det spanske laget som tok bronse i OL både i 1996 og 2000 – siste gang som lagkaptein.