Prins Harry og hertuginne Meghan:

- Trosset dronningens bønn

Hertugparets kunngjøring kom overraskende på alle.

UENIGE: Prins Harry og hertuginne Meghan gikk imot dronningens råd. Foto: NTB Scanpix
UENIGE: Prins Harry og hertuginne Meghan gikk imot dronningens råd. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dronning Elizabeth (93) skal ha bedt prins Harry (35) og hertuginne Meghan (38) om å vente med å dele kunngjøringen om at de trekker seg tilbake fra sine kongelige plikter.

Det erfarer CNN og Evening Standard. Sistnevnte avis skriver at den 93 år gamle monarken gjorde det klart for barnebarnet at han ikke burde dele noen kunngjøringer denne uken.

Det gjorde han som kjent onsdag.

Etter det Evening Standard erfarer, skal den britiske prinsen først ha gått til sin far, prins Charles (71), og sagt at han og familien ønsker å tilbringe mer tid i Canada. Han skal da ha fått beskjed om å komme med en detaljert plan, som han skal ha sendt like før nyttår. Tilbakemeldingen var at de trengte tid til å finne en løsning.

ÅPNER OPP: Hertuginne Meghan åpner opp om hvordan det har vært å få barn og gifte seg i offentlighetens søkelys. Video: ITV. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Prins Harry skal så ha bedt om et møte med bestemora, men da møtet ble forhindra, ba hun ham vente med å gå offentlig med sine planer, ifølge avisen. Prins Charles og prins William skal ha fått tilsendt en kopi av uttalelsen rett før den ble delt.

- Har kjørt sololøp

Da en talskvinne for Buckingham Palace kommenterte hertugparets overraskende valg onsdag kveld, mente en rekke kongehuseksperter, både her til lands og over dammen - at uttalelsen tydet på at innlegget til hertugparet ble delt uten at de ble klarert med resten av familien.

«Diskusjoner med hertugen og hertuginnen av Sussex er på et tidlig stadium. Vi forstår deres ønske om å ta en annen tilnærming, men dette er kompliserte saker som vil ta tid å jobbe seg gjennom», lød uttalelsen.

Se og Hørs kongehuseksperter, Anders Johan Stavseng og Caroline Vagle, reagerte begge på uttalelsen.

- Meghan og Harry har kjørt et sololøp, konkluderte Stavseng, mens Vagle syntes det var svært spesielt om de ikke konfererte med resten av kongehuset før en slik kunngjøring.

- Det skaper unødvendig mye spekulasjoner, og negative tilbakemeldinger, ikke minst grobunn for ryktene om at det er konflikter mellom de ulike partene, sa Vagle.

STOLT PAPPA: Hertuginne Meghan og prins Harry viste frem sønnen Archie på offisiell reise til Cape Town. Video: Instagram/@sussexroyal / Rød Løper Vis mer

Vakte oppsikt

Beslutningen til ekteparet ble forsidestoff på både Daily Mail, Daily Express, Daily Mirror, The Sun, The Times, The Guardian, Independent, Daily Telegraph og Metro i torsdagens papiraviser.

Også der var kongefamiliens reaksjon i sentrum.

Daily Mail skrev at ekteparet «på dramatisk vis trekker seg tilbake uten å si fra til dronningen, Charles eller William», under følgende tittel: «Dronningens sinne over at Harry og Meghan sier: Vi slutter».

Daily Express beskrev dronningen som «forferdet». «De sa ikke fra til dronningen engang», skrev Daily Mirror. Mens The Sun beskrev det som en «borgerkrig», og skrev at «dronningen er lei seg, mens Charles og William er forbannet». Videre fulgte de opp med tittelen «Megxit».

LES OGSÅ: Skaper full forvirring med dette bildet

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer