Kronprinsesse Catharina-Amalia:

Trosset corona-råd

Kronprinsesse Catharina-Amalia ble myndig forrige uke.

TRONARVING: Kronprinsesse Catharina-Amalia skal en dag arve den nederlandske tronen. Her med moren dronning Máxima. Foto: Splash News/NTB
TRONARVING: Kronprinsesse Catharina-Amalia skal en dag arve den nederlandske tronen. Her med moren dronning Máxima. Foto: Splash News/NTB Vis mer
Publisert

Forrige uke var det 18 år siden kongeparet av Nederland, kong Willem-Alexander (54) og dronning Máxima (50), ble foreldre for første gang da dattera kronprinsese Catharina-Amalia kom til verden.

Den store dagen ønsket naturligvis tronarvingen å feire med brask og bram på fødselsdagen sin 7. desember - til tross for klare anbefalinger knyttet til coronasituasjonen.

Tok forholdsregler

Ifølge Reuters inviterte kronprinsessen 21 personer til feiring forrige uke, selv om regjeringen har oppfordret det nederlandske folket til å ikke ha mer enn fire gjester for tiden.

Det gikk litt i krøll på «Today show Australia» da de snakket om de kongelige: Video: Nine Network Vis mer

18-åringen avlyste imidlertid innendørsaktivitetene, men samlet en stor gjeng i hagen, noe statsminister Mark Rutte bekreftet onsdag.

«Gjester ble bedt om å teste seg. Alle var vaksinerte. Forutsetningen var at de ville holde en akseptabel avstand», het det fra statsministeren.

Ikke brutt regler

Rutte sa videre at kongen i ettertid har ment at dette ikke var en så god idé, noe Rutte mener er en fornuftig reaksjon.

Det skal riktignok nevnes at kronprinsessen ikke har brutt noen regler, men at feiringen fant sted samtidig som sykehus sliter med å ha nok kapasitet til å behandle coronapasienter.

TALE: Prins Harry forteller at han og hertuginne Meghan følte at de ikke hadde noen annet valg enn å forlate den kongelige familien. Video: Instagram / Sussexroyal Vis mer

LES OGSÅ: - Ikke klar for å bli dronning

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer