Dronning Sonja:

Trosser sikkerhets­trusler

Bekrefter at dronningen skal reise til Paris.

TIL PARIS: Dronning Sonja planlegger Paris-tur, til tross for opptøyene som foregår der om dagen. Foto: Foto: Beate Oma Dahle / NTB
TIL PARIS: Dronning Sonja planlegger Paris-tur, til tross for opptøyene som foregår der om dagen. Foto: Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag, mandag, skulle egentlig britenes kong Charles (74) vært i Paris, for å besøke president Emmanuel Macron (45).

Han skulle reist søndag, men besøket, som skulle finne sted på slottet i Versailles, ble utsatt. Dét som følge av sikkerhetstrusler.

Det har nemlig vært store protester i Paris den siste tida, etter at presidenten presset gjennom en pensjonsreform. Tusenvis av folk har tatt til gatene, hvor de blant annet har rasert bygninger og satt fyr på objekter for å vise sin misnøye.

En av de som ikke er redd for å reise til Paris, er vår egen dronning Sonja (85).

IMPONERT: Da dronning Sonja var på besøk på barne- og ungdomsavdelingen på Ahus, ble det sang før juleverksted. Og da dronningen ba om at også de fremmøtte journalistene kunne bli med på sang, var undertegnede ikke vond å be. Video: Thea Hope Vis mer

Ifølge kongehusets program skal nemlig dronningen være til stede under åpningen av utstillingen til Anna-Eva Bergman «Voyage vers l’intérieur» førstkommende onsdag.

Kongehusets kommunikasjonssjef Guri Varpe bekrefter overfor Se og Hør at turen fremdeles er planlagt.

«Det planlegges for at dronningen er til stede ved åpningen av utstillingen til Anna Eva Bergman 'Voyage vers l’intérieur' i Paris onsdag», skriver hun i en SMS.

Utstillingen samler rundt 200 verk - både maleri, fotografi, tegninger, manuskript og arkiv - og markerer et «viktig institusjonelt samarbeid mellom Musée d’Art Moderne de Paris og Nasjonalmuseet», heter det på kongehusets nettsider.

KRITISERES: Under dronning Sonjas tale til barnebarnet Ingrid Alexandra i prinsessa 18-årsdag, sier hun noe som får forfatter Maria Kjos Fonn til å reagere. Bilder fra NRK Vis mer

Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle forteller at sikkerheten rundt de kongelige vurderes til enhver tid.

- Den kongelige politieskorte har garantert vurdert hvorvidt det er trygt med tanke på dronningens besøk i Paris og demonstrasjonene som foregår der. Hvorvidt det er lurt å reise, er jo opp til dem å bestemme, sier hun.

Vagle påpeker også at det er stor forskjell på et statsbesøk, som det kong Charles skulle på, og et enkelt oppdrag som dronning Sonja skal utføre.

- Et statsbesøk inneholder mange programposter over flere dager, og ikke minst inkluderer det landets president. I dette tilfellet Macron, som jo er den demonstrantene demonstrerer mot, etter at han og hans regjering tvang gjennom en upopulær pensjonsreform - uten avstemning.

LES OGSÅ: Lånte av dronning Sonja

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer