BYTTET RING: Da dronning Silvia oppdaget at pressefolkene hadde begynt å snakke om at hun ikke brukte gifteringen, satte hun en annen ring på fingeren. Men da var det allerede for sent... Foto: SCANPIX SWEDEN
BYTTET RING: Da dronning Silvia oppdaget at pressefolkene hadde begynt å snakke om at hun ikke brukte gifteringen, satte hun en annen ring på fingeren. Men da var det allerede for sent... Foto: SCANPIX SWEDEN Vis mer

Tror ikke på Slottets forklaring

- Dette er ingen tilfeldighet.

Publisert
SEHER.NO: Ryktene om ekteskapsproblemer mellom dronning Silvia og kong Carl Gustaf av Sverige begynte raskt å svirre, da dronning Silvia onsdag dukket opp uten giftering på fingeren under et besøk i byen Nykvärn.

Oppstyret førte til at Silvia raskt satte en annen ring på fingeren, samtidig som en talsperson for det svenske hoffet sa den manglende gifteringen skyldtes at dronningen hadde klemt fingeren.

Den forklaringen tror imidlertid ikke en av Sveriges fremste hoffeksperter, Daniel Nyhlén, på.

- Dette er ingen tilfeldighet. At dronning Silvia fjerner gifteringen, er en stille protest mot den siste tidens skriverier, sier han til Seher.no


Han tror dronningen har hatt det svært tøft etter at Carl Gustafs venn Anders Lettström innrømmet å ha vært i kontakt med en av Sveriges mest kjente kriminelle, Mille Markovic.

Lettström innrømmer ifølge Expressen at han innledet kontakt for å hindre at bilder av kongen omgitt av nakne damer på en nattklubb drevet av Markovic, havnet i offentligheten.

- Dronning Silvia er sjefen innad i kongefamilien og for henne er respekt veldig viktig. Ved å vise seg sammen med kong Carl Gustaf viser hun at hun støtter ham, men ved å ta av ringen sier hun at hun ikke synes noe om det som har stått i mediene, sier Nyhlén.

Striden rundt kongens venn er den siste i lang rekke av negative presseoppslag rundt det svenske kongehuset.

I kjølvannet av boken «Carl Gustaf - den motvillige monarken», som kom ut tidligere i år, ble svenskekongen beskyldt for å ha vært utro med popartisten Camilla Henemark.

Flere svenske kritikere har nå ment at Carl Gustaf bør vurdere å abdisere til fordel for kronprinsesse Victoria, men det tror ikke Nyhlén kommer itl å skje.

- Når medier som Sveriges Radio begynner å dekke dette, blir det mer alvorlig enn om det bare hadde stått i ukeblader. Noe av glorien rundt kongehuset har blitt borte. Nå er det blitt lov å snakke om slike ting.

- Jeg tror imidlertid ikke kongen vil abisere nå. For at det skulle skje må det i så fall dukke opp noe nytt, for eksempel avslørende bilder, sier han til Seher.no.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Unnskyld, Carl Gustaf

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer