Kong Harald:

- Tror ikke de har tilgitt oss helt ennå

Kongen mener selv han var for mye borte fra barna.

ÅPENHJERTIG: I den nye boken «Kongen forteller» er kong Harald innom en rekke personlige temaer - deriblant forholdet til familien. Her er kongen og kronprins Haakon avbildet sammen med dronning Sonja og prinsesse Märtha Louise i 1987, mens kongeparet fortsatt var kronprinspar. Foto: Per Løchen / NTB
ÅPENHJERTIG: I den nye boken «Kongen forteller» er kong Harald innom en rekke personlige temaer - deriblant forholdet til familien. Her er kongen og kronprins Haakon avbildet sammen med dronning Sonja og prinsesse Märtha Louise i 1987, mens kongeparet fortsatt var kronprinspar. Foto: Per Løchen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag ble boken «Kongen forteller» lansert, der man får et særdeles uvanlig møte med kong Harald (83). Boken tar for seg både for- og fremtid, og baserer seg på kongens egne refleksjoner om livet. I den snakker han blant annet om hvordan familien taklet Ari Behns bortgang, og hva han tenker om sin fremtid på tronen.

Kongen forteller også åpent om sitt eget familieliv, som ikke alltid har vært like enkelt. Som konge lever man åpenbart et hektisk liv, og det har i perioder blitt mye reising for monarken.

Ofte borte fra barna

I et av kapitlene, som tar for seg de mange statsbesøkene han har reist på som kongelig, forklarer han at det ikke alltid har vært like enkelt å måtte forlate barna.

«Plutselig oppdaget jeg at jeg var borte i 200 døgn i utlandet. Jeg hadde jo små barn, eller vi hadde små barn. Jeg tror ikke de har tilgitt oss helt ennå at vi var så mye borte. Det var ikke bra, verken for familien eller det at jeg rett og slett var for lite i Norge», sier kong Harald, og fortsetter:

«Så vi måtte begynne å gjøre mer her hjemme.»

Kongen sier at han nærmest hadde klippekort til New York i en periode - et tydelig bilde på hvor mye han faktisk var på farten i disse årene. Det var ikke slik at dronning Sonja (83) holdt seg hjemme hele tiden heller, så kronprins Haakon (47) og prinsesse Märtha Louise (49) var ofte uten foreldrene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer