Prins Harry om prinsesse Diana:

- Tror hun hadde blitt veldig sint

Prins Harry tror prinsesse Diana hadde blitt både lei seg og sint om hun hadde visst at han har trukket seg fra sine kongelige plikter.

FRYKT: Harry og Meghan intervjues av Oprah Winfrey. Harry fryktet gjentakelse av Diana-tragedien. Video: CBS: Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Natt til mandag snakket prins Harry (36) og hertuginne Meghan (39) ut i sitt første store intervju sammen siden de trakk seg fra sine kongelige plikter i Storbritannia i mars i fjor, og flyttet til USA.

Det gjorde de som følge av det de selv mener var flere år med offentlig mobbing og trakassering, spesielt fra britisk presse, og hertugparet fikk til slutt nok.

I intervjuet forteller prins Harry at han har støttet kona gjennom hele prosessen da han så hvordan tittelen påvirket henne.

- Jeg var fanget

På spørsmål om han ville ha trukket seg om det ikke var for Meghan, svarer Harry:

- Jeg var fanget selv. Jeg så ikke en vei ut. Jeg var fanget, men jeg visste ikke at jeg var fanget.

Prinsen sier at han var livredd for at historien kom til å gjenta seg. Han tenker på sin mor prinsesse Diana som skilte seg fra prins Charles i 1996, og ga fra seg tittelen sin.

Det er knyttet store forventninger til det store intervjuet med prins Harry og Meghan Markle, som sendes i natt norsk tid. Se og Hørs kongehusekspert mener de bygger opp til krig. Vis mer

Fryktet gjentakelse

Diana ble bare 36 år gammel. Hun omkom i en bilulykke i Paris i 1997 mens hun ble forfulgt av paparazzier.

- Det var det jeg så. At historien gjentok seg selv. Men denne gangen er det farligere, fordi raseelementet er en del av det, og også sosiale medier, sier prinsen i intervjuet med Oprah Winfrey som sendes på CBS.

BEKYMRET FOR HUDFARGE: Oprah Winfreys intervju av Meghan Markle og Prins Harry vekker oppsikt. Video: CBS Vis mer

- Veldig sint

Prins Harry tror at prinsesse Diana hadde blitt trist om hun hadde visst om parets beslutning.

- Jeg tror hun hadde blitt veldig sint på hvordan dette har gått til, og veldig trist. Men til syvende og sist var alt hun ville at vi skulle være lykkelige, sier Harry, og legger til:

- Jeg tror hun så det komme. Jeg følte absolutt hennes tilstedeværelse gjennom hele prosessen. Jeg er bare veldig lettet og glad for å sitte her og snakke med deg med min kone ved min side.

- Fordi jeg kan ikke forestille meg hvordan det må ha vært for henne (prinsesse Diana, red.anm.). Å gå gjennom denne prosessen helt alene den gang.

STOR SPENNING: Det er knyttet stor spenning til intervjuet med prins Harry og hertuginne Meghan som Oprah har gjort. Vis mer

Han legger ikke skjul på at det også har vært tøft for han og Meghan, men sier at «de i det minste hadde hverandre».

Buckingham Palace har foreløpig ikke kommentert Oprah-intervjuet, eller påstandene til hertuginne Meghan.

LES OGSÅ: - Kan miste titler

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer