- Tror de ser frem til at dette er over

Hoffekspert har aldri opplevd maken til mediehysteri foran et kongelig bryllup.

SLITEN: Kate Middleton vinker tappert til presse og publikum mens hun ankommer Goring Hotel sammen med søsteren Pippa og moren. Her skal hun tilbringe sin siste natt som ugift kvinne.  Foto: All Over Press
SLITEN: Kate Middleton vinker tappert til presse og publikum mens hun ankommer Goring Hotel sammen med søsteren Pippa og moren. Her skal hun tilbringe sin siste natt som ugift kvinne. Foto: All Over Press Vis mer
Se video med Se og Hørs hoffreporter nederst i saken!

SEHER.NO: Foran fredagens bryllup mellom Storbritannias prins William (28) og forloveden Kate Middleton (29) oversvømmes London av pressefolk, bryllupsfans iført voksenbleier og gesjeftige selgere som tilbyr alskens «Kate & William»-effekter.

Se og Hørs hoffreporter Kjell Arne Totland er på plass i London for å få med seg sitt 22. kongelige bryllup, men den garvede reporteren må innrømme at han aldri før har opplevd et såpass utpreget mediehysteri foran et slik arrangement.

- Jeg har vært i ganske mange kongelige bryllup opp gjennom, men maken til mediehysteri har jeg aldri vært med på. Man ser det jo her utenfor Westminster Abbey, men kanskje spesielt utenfor Buckingham Palace, der TV-studioene er vaglet på begge sider. Det ryktes også at noen av de store amerikanske kanalene har betalt opptil én million kroner for sin eksklusive plass utenfor der, forteller han til Seher.no.

Slitsom oppmerksomhet
I morgentimene torsdag var det full gjennomgang med brudepar og brudebarn, men pressen fikk ikke se dem på forsiden av Westminster Abbey, der de skuelystne befinner seg.

Brudefølget kom heller inn en sideinngang på baksiden av kirken, slik som kvelden før, da de også hadde gjennomgang der, kan hoffreporteren berette. Totland tror all medieoppmerksomheten har sørget for at brudeparet gleder seg mest til å få det hele overstått.

- Egentlig tror jeg de ser frem til dette og til at det skal være over, for det tror jeg må bli en veldig lettelse for dem. Det er klart at det ligger et stort press på dem, de skal ikke bare gifte seg foran familie og venner, men foran hele Storbritannia og hele verden! understreker han.


Intim truseinformasjon
Spesielt Kate har vært kraftig i medienes søkelys etter at forlovelsen ble kjent i fjor høst. Hva hun har på seg og hvor hun handler har blitt et yndet tema i tabloidpressens spalter, og da hun nylig handlet undertøy i den rimelige kjedebutikken Wearhouse i London slo pressen det selvsagt opp.

- Jeg tror det der som skjedde da hun sist var i en butikk i London var litt tankeløst av de som informerte pressen - ikke bare om at hun hadde vært der og hva hun hadde kjøpt, men hva trusene kostet! Jeg tror faktisk man må vise litt respekt, påpeker Totland overfor Seher.no.

«Snillere» paparazzi
Imidlertid tror han det kan være positivt at det kommer frem at Kate er en økonomisk bevisst ung dame som fortsatt handler i kjedebutikker, også etter forlovelsen. Og selv om det forelskede paret må tåle et umenneskelig medietrøkk, mener Totland at de britiske tabloidene ikke er like ekstreme som de har vært tidligere.

- Paparazziene er i hvert fall snillere med dem nå enn de har vært før. Jeg har selv snakket med folk som jobber i britiske tabloider som jeg har kjent i noen år, og de sier rett ut at de mest tabloide bildene er det ikke verdt å ta, for de kommer ikke på trykk lenger. Og det er jo godt! understreker hoffreporteren.


[obj:media:9602]Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Må gå med bleie for å få se brudeparet