Kronprinsesse Mette-Marit:

- Trodde jeg hadde kommet tidlig i overgangsalderen

Kronprinsesse Mette-Marit tar bladet fra munnen om sykdommen.

KRYSTALLSYKE: I et nytt intervju forteller kronprinsesse Mette-Marit om sykdommen. Foto: NTB Scanpix
KRYSTALLSYKE: I et nytt intervju forteller kronprinsesse Mette-Marit om sykdommen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): I november ble det kjent at kronprinsesse Mette-Marit (44) hadde fått krystallsyke, og da hun tirsdag gjestet P3morgen, kunne hun fortelle at formen er mye bedre, men at hun fra tid til annen glemmer mer.

Videre fortalte kronprinsessen at hun har trent mye den siste høsten, og at hun trolig ristet for mye under en av øktene.

- Jeg har vært utrolig flink til å trene i høst og er veldig fornøyd med det. Vi er en jentegjeng på fire venninner som er på en videoapp, hvor vi trener hjemme i hver vår stue til en amerikansk dame, fortalte hun og la til:

- Den siste uken var det en del bevegelser som jeg ikke kan vise, for jeg er redd for at de skal riste løs krystallene igjen.

I møte med kongen og dronningen

Det var imidlertid ikke under treningen at kronprinsessen merket at noe var galt, men under et senere møte.

- Jeg satt i et møte med Haakon og svigermor og svigerfar og flere fra ledergruppa vår, også snudde jeg hodet raskt og da var det akkurat som om hele verden begynte å bevege seg, fortalte hun og la til at hun trodde hun kanskje hadde kommet tidlig i overgangsalderen.

Kronprinsessen klarte ikke å fortsette møtet, og måtte trekke seg tilbake.

- Jeg sov i fire timer, sa hun.

Saken fortsetter nedenfor.

I ETIOPIA: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit på vei til mottakelse på presidentpalasset og signering av den store Yara-avtalen. Video: Anders Stavseng Vis mer

Måtte oppsøke legen

Nyheten om at kronprinsessen hadde blitt rammet av krystallsyke meldte Kongehuset på sine nettsider.

Kommunikasjonssjef Sven G. Gjeruldsen bekreftet opplysningene overfor Dagbladet.

«Kronprinsessen er i bedring, men etter råd fra legen reiser Kronprinsessen ikke til Tromsø i dag. Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen vil derfor gjennomføre Gjestebudet alene», het det i meldingen.

Gjeruldsen ville ikke kommentere når kronprinsessen fikk diagnosen eller hvilken behandling hun har fått. Han understreket derimot at hun var i bedring.

Kronprinsesse Mette-Marit fortalte tirsdag selv at hun oppsøkte legen, etter at litt søvn ikke hjalp på formen.

- Jeg ble videresendt til en øre-nese-hals-spesialist som med en gang fant ut at det var krystallsyken, også tok han en manøver på meg. Jeg ble snurra litt rundt, sa hun.

- Det var veldig ubehagelig, fortsatte hun.

TRAVLE TIDER: Både kong Harald, dronning Sonja og kronprinsparet har fullt program opp mot julen. Her inviterte de til førjulssamling for gjester tilknyttet Kirkens Bymisjon, Frelsesarmeen, Blåkors og =Oslo i Dronning Sonja KunstStal. Foto: NTB Scanpix
TRAVLE TIDER: Både kong Harald, dronning Sonja og kronprinsparet har fullt program opp mot julen. Her inviterte de til førjulssamling for gjester tilknyttet Kirkens Bymisjon, Frelsesarmeen, Blåkors og =Oslo i Dronning Sonja KunstStal. Foto: NTB Scanpix Vis mer

80 000 nordmenn får diagnosen hvert år

Ifølge Helse-Norge er krystallsyke en av de vanligste årsakene til svimmelhet. Sykdommen er ufarlig og vanligvis forbigående, selv om det hender at man får tilbakefall. Sykdommen oppstår på grunn av en feilfunksjon i buegangene i det indre øret.

Overfor KK har Kristen Hannidal, spesialist i øre-, nese- og halssykdommer, anslått at rundt 120 000 nordmenn til enhver tid har krystallsyke.​

Over 80 000 nordmenn får diagnosen hvert år, hvor flere norske kjendiser har opplevd og lever med den ubehagelige diagnosen.​

LES OGSÅ: Prins Joachim tar et oppgjør med ryktene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer