Trodde dronningen var Margaret Thatcher

Kong Harald og dronning Sonja er på offisielt besøk i USA. Men vet amerikanerne i det hele tatt hvem de har med å gjøre?

OPPLYST: Marisa Hinnicam tror først at Dronningen er Margareth Tatcher, men med en gang hun ser bildet av Kongen også - husker hun hvem de er.  Foto: Julian Parker
OPPLYST: Marisa Hinnicam tror først at Dronningen er Margareth Tatcher, men med en gang hun ser bildet av Kongen også - husker hun hvem de er. Foto: Julian Parker Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
MINNESOTA, USA (Seher.no): Kongeparet ankom natt til onsdag norsk tid St.Paul i Minnesota, som er første stopp på deres offisielle besøk i USA.

Dette er staten hvor alle du treffer vil fortelle deg om sine norske forfedre og slektninger bosatt i Norge. Akkurat som kongen later det til at de har «Alt for Norge» som valgspråk, men vet de nå egentlig så mye om Norge som de gir uttrykk for?

Seher er på plass i Minnesota - og har gjort en liten ufomell spørrundersøkelse blant folk på gata. Vi viste frem bilder av det norske kongeparet og spurte enkelt og greit: Hvem er dette?

- Er ikke dette Margaret Thatcher? spør Marisa Hinnicam undrende i blikket. Men så snart  vi viser henne bildet av Kongen, ombestemmer hun seg.

- Det er den norske Kongen og Dronningen. De er på besøk her nå , jeg så det på nyhetene i dag. Det har vært en del i media om deres besøk, forteller den smilende amerikaneren ivirg til Seher.

Av de rundt ti personene vi snakket med, var et par stykker helt klar i sin tale og visste meget godt hvem kongeparet vårt er. Mens de aller fleste så ut som store spørsmålstegn.

Flere av de vi snakket med trodde umiddelbart at dette var politikere - og foreslo at det var en eller annen  statsminster eller kanskje et kongressmedlem.

- Er det Betty Ford? spurte Russ Sudeith , men konkluderte med at han ikke visste og dermed ikke ville si noe mer.

En som heller ikke visste, men som var desto mer snakkesalig var donut- og pølseselgeren Todd R.

- Vent nå litt, dette tror jeg kanskje jeg vet hvem er. Min kone jobber med VIP-reisende på flyplassen og jeg tror hun fulgte en prinsesse for en måned eller to siden. Kanskje det er henne? Eller er hun en politiker? Hun er uansett veldig vakker, sier han og passer samtidig på å fortelle at han elsker lutefisk og at man kan få kjøpt det på enkelte restauranter i Minnesota.

En annen som helst vil snakke om sin kunnskap om Norge, er roseselgeren David Muan.

- Jeg er gift med en norsk dame. Hun heter Hammer til etternavn, og vi har vært i Norge på besøk for over 40 år siden. Det er et vakkert land, sier den smilende selgeren og  gir sehers utsendte journalist en liten bukette av papirrosene sine samtidig som han sier at han ønsker USA var litt mer som Norge.

Roseselgeren mente bestemt at kongeparet så svært europeiske ut, men vil ikke gjette på hvem det var. Når vi så forteller at Harlad og Sonja er på besøk i byen hans, sier han at han vi henge litt rundt hotellet deres slik at han kon få et glimt av de kongelige gjestene. Kanskje får han gitt Dronningen en av sine roser også?

Det norske flagget svaier i vinden på flotte The Saint Paul Hotel, hvor kongeparet bor under sitt opphold i Minnesota. Besøket vil vare til tirsdag, da reisen går videre til New York.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Jeg fikk skarp kjeft av Sonja

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer