Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit:

Trekkes inn i kongebråket

Amerikansk talkshow-stjerne drar det norske kronprinsparet inn i Meghans intervjubråk.

NYTT INTERVJU?: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit har fint lite å gjøre med Harry- og Meghan-intervjuet. Likevel er de nå nevnt i den forbindelse. Foto: Stian Lysberg Solum / POOL / NTB
NYTT INTERVJU?: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit har fint lite å gjøre med Harry- og Meghan-intervjuet. Likevel er de nå nevnt i den forbindelse. Foto: Stian Lysberg Solum / POOL / NTB Vis mer
Publisert

«Varför ge sig på Mette-Marit av alla människor?». Spørsmålet kommer fra Svensk Damtidning, og for mange kan det være vanskelig å forstå hvorfor.

Kronprinsesse Mette-Marit (47) hadde neppe sett for seg at hun skulle bli dratt inn i årets hittil mest omtalte intervju - intervjuet hertuginne Meghan (39) og prins Harry (36) ga til Oprah nylig.

Men nå har det altså skjedd, og det sørger den amerikanske talkshow-stjernen Stephen Colbert (56) for.

- Kommer til å avsløre alt

På Twitter omtaler han både Mette-Marit, kronprins Haakon (47) og prins Sverre Magnus (15), og det er jaggu ikke lett å bli klok på om han i utgangspunktet mener at Meghan- og Harry-intervjuet bare er såkalte «agurknyheter».

BEKYMRET FOR HUDFARGE: Oprah Winfreys intervju av Meghan Markle og Prins Harry vekker oppsikt. Video: CBS Vis mer

«Nå lar kanskje CBS meg endelig få intervjue kronprins Haakon av Norge og hans kone, Mette-Marit Tjessem Høiby», skriver han innledningsvis på Twitter, og fortsetter:

«De kommer til å avsløre alt om hvem som spiser flest kjøttkaker (alle vet at det er prins Sverre Magnus). Tenk hvilke seertall jeg kommer til å få».

Ifølge den svenske avisen mener Colbert at et intervju med Mette-Marit og Haakon ville vært langt kjedeligere enn med hertugparet av Sussex. Som nordmann er det imidlertid på sin plass å dra frem at vårt eget kronprinspar helt sikkert hadde overrasket med både det ene og det andre hvis de stilte til noe lignende.

Kongehuset har ingen kommentar til saken, opplyser kommunikasjonssjef Guri Varpe til Se og Hør.

Tok Norge med storm

Kronprinsessens lungesykdom er én ting, men også veien frem til det kongelige bryllupet i 2001 var alt annet enn enkel. Kronprinsens forhold til Mette-Marit fra Kristiansand ble slått stort opp i avisen Fædrelandsvennen på tampen av 1999.

Kronprinsparet møttes for første gang på en privat fest i kronprinsessens fødeby på midten av 1990-tallet, og i årene etterpå var kronprins Haakon fast gjest under den årlige Quartfestivalen.

Kronprinsesse Mette-Marit taler om hvorfor litteraturen er viktig i sammenhenger i livet hvor man har det vanskelig. Hun snakker også om egne erfaringer i forhold til dette. Vis mer

Sommeren 2000 dukket det forelskede paret opp hånd i hånd på sommerfestivalen, og da tok Dagbladet de første bildene av kronprins Haakon og det som senere skulle vise seg å bli Norges kronprinsesse.

Et bankende mediekjør fulgte i tiden etter kjæresteavsløringen - samtidig som pressen gravde frem historier fra Mette-Marits gamle liv med utagerende festing. Ville det norske folk tåle alenemoren fra Kristiansand sin grumsete fortid?

Ja, viste svaret seg å være.

- Ungdomsopprør

Kronprinsen og Mette-Marit kjempet mot fordommene - og vant. Paret inviterte til pressekonferanse på Slottet bare dager før det kongelige bryllupet, der den kommende kronprinsessen åpenhjertig fortalte om utagerende festing:

LATTERKRAMPE: Kronprinsesse Mette-Marit reiser med Litteraturtoget for femte gang. Første stopp var et skrivekurs på Mette-Marits gamle ungdomsskole, Fiskå skole. Her leser hun lattermildt opp en av sine egne tekster fra 9. klasse. Vis mer

- Mitt ungdomsopprør har fortonet seg ganske mye sterkere enn mange andres, tror jeg. For meg på den tiden så var det viktig å leve på tvers av det som var akseptert. Det har også ført til at jeg har levd ganske utsvevende. Jeg var i et miljø hvor det ble testet og vi gikk ut over grenser.

LØGNER: - Vi kan ikke forbli tause år de kommer med løgner, sier Meghan i intervju med Oprah Winfrey. Video: CBS Vis mer

- Det har vært en veldig dyrekjøpt erfaring for meg, som det har tatt lang tid å bearbeide. Og slik at det ikke skal være noe tvil om hvor jeg står i dag, så vil jeg også si at jeg benytter denne anledningen til å ta avstand fra narkotika, sa Mette-Marit blant annet under pressekonferansen, ifølge Dagbladet.

LES OGSÅ: Avslører skjult budskap bak Meghans antrekk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer