Prins Harry og hertuginne Meghan:

Trekker seg tilbake

- Det er tydelig at hertugparet i stor grad ønsker å stå på egne ben, sier Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle.

TILBAKE: Hertugparet får mindre framtredende roller i kongefamilien framover, melder det britiske kongehuset i en melding på Instagram. Foto: NTB Scanpix
TILBAKE: Hertugparet får mindre framtredende roller i kongefamilien framover, melder det britiske kongehuset i en melding på Instagram. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det britiske kongehuset opplyser i en pressemelding at prins Harry (35) og hertuginne Meghan (38) nå skal få nye roller i den britiske kongefamilien.

Av pressemeldingen kommer det fram at hertugparet vil trekke seg tilbake, og være økonomisk uavhengige. De vil også veksle på å bo i henholdsvis Storbritannia og Amerika.

- Etter mange måneder med tenking og interne diskusjoner, har vi truffet en beslutning om å dette året gjøre en overgang for å skille ut en ny progressiv rolle i institusjonen, heter det i meldingen på hertugparets Instagram-profil.

Se og Hørs kongehusekspert sier at dette er drastiske endringer.

- Dette er en drastisk endring. Harry og Meghan har jo representert relativt hyppig for dronningen de siste åra. Jeg tror vi vil få se de langt mindre på kongelige oppdrag framover, sier Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle.

- Trer tilbake

- Vi tenker å tre tilbake som seniormedlemmer av kongefamilien og vil være økonomisk uavhengige, mens vi fortsatt vil støtte hennes majestet dronningen fullt ut, står det videre i hertugparets uttalelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer