Tre kvinner er Kungens skrekkscenario

- De er redde. Men lover å vitne, sier forfatteren. Tre anonyme kvinner er grunnen til at Carl Gustaf vil unngå rettssalen.

PÅ JAKT: Kong Carl Gustaf dro torsdag formiddag på elgjakt. Senere på dagen skal han holde pressekonferanse om jakten, hvor det også ventes at han vil uttale seg om den nye skandaleboken. Foto: All Over Press
PÅ JAKT: Kong Carl Gustaf dro torsdag formiddag på elgjakt. Senere på dagen skal han holde pressekonferanse om jakten, hvor det også ventes at han vil uttale seg om den nye skandaleboken. Foto: All Over Press Vis mer
SEHER.NO: Boken «Carl XVI Gustaf – Den motvillige monarken» har rystet det svenske hoff og det svenske folk, og nå ser det ut til at publikasjonen, som legges ut for salg torsdag, kan lede til en åpen strid mellom kongen og de tre forfatterne - Thomas Sjöberg, Deanne Rauscher og Tove Meyer. 

Ifølge Aftonbladet er det krisetilstander bak det svenske slottets murer, og hoffets jurister vurderer nå om de skal gå rettens vei mot forfatterne av skandaleboken.

I boken hevdes det blant annet at Carl Gustaf (64) har hatt en affære med den 18 år yngre svenske sangerinnen Camilla Henemark (46), og at dronning Silvia visste om forholdet.

Ifølge forfatterne skal flere anonyme kvinner også ha blitt bedt på kaffe i en luksus-leilighet i Stockholm tilhørende den rike medieeieren Jan Stenbeck, hvor svenskekongen og flere av hans venner arrangerte middagsselskaper.

Ifølge VG skal også en ikke navngitt norsk kvinne ha deltatt på en av disse festene.

«X var der sammen med Kongen, noen av hans venner og en norsk kvinne som insisterte på å kalle ham «Pungen», og det lo til og med monarken av»
, skal det stå i boken.


Ikke nok med det, i skandaleboken hevdes det også at svenskekongen skal ha besøkt en strippeklubb under OL i Atlanta i 1996. Han skal  ha brukt over to timer i et avskilt rom med en av stripperne. Deretter skal han ha spandert 10.000 dollar til klubben og 2000 dollar i tips til stripperen.

Onsdag ettermiddag fikk Expressen en kommentar fra kong Carl Gustaf om boken, hvor han sa at han «ikke har rukket å lese den. Jeg skal hjem og lese den nå». 

Ifølge Aftonbladet skal svenskekongen torsdag ettermiddag holde en pressekonferanse i forhold til elgjakten han dro på i dag tidlig, men mest sannsynlig vil han også uttale seg kort om skandaleboken.

De tre forfatterne har nylig uttalt at de ønsker en rettsprosess rundt boken «velkommen», men i verste fall risikerer de enorme bøter og til og med fengsel, skriver Aftonbladet.

Medieeksperter mener imidlertid at en eventuell rettssak vil være aller verst for Carl Gustaf selv.

- En sånn sak drar jo bare enda mer oppmerksomhet til skandalene. Dessuten er det veldig vanskelig å få noen dømt for noe sånt i Sverige, sier Nils Funcke, sekretær i den svenske regjeringens ytringsfrihetskommitté til Aftonbladet.

Under en eventuell rettsprosess må hoffet peke ut hva slags usannheter de mener omtales i boken, men det krever også at kongen erkjenner det som er sant. Informasjonen fra rettssaken vil også være tilgjengelig for allmennheten.

- Kongen risikerer å få sitt privatliv gjennomgått i detalj. Han er den som har mest å tape. Forfatterne får nok bare økte salgsinntekter, sier advokat Peter Althin til Aftonbladet.

Som om ikke det var nok til å skremme hoffet, så hevder også de tre forfatterne at de har noen skjulte trumfkort dersom de blir dratt for retten.


Da skal de nemlig få tre hemmelige kvinner til å vitne mot kongen.

- De er redde, men har lovet å vitne, sier medforfatter Deanne Rauscher til Aftonbladet.

Hun har tilbragt over 1,5 år med å intervjue et stort antall kvinner, og flere av dem har fortalt om hvordan kongen og hans venner ofte arrangerer storstilte fester hvor de har selskap av unge kvinner.

Det er disse kvinnenes beretninger mesteparten av boken er basert på, og flere av kvinnene hevder å ha hatt sex med Carl Gustaf.

I et av kapitlene i boken forteller kvinnene blant annet om en sexfest etter en jaktmiddag. Da skal kongen ha «kost seg» med to kvinner samtidig.

Nå lever disse kvinnene i frykt for å bli avslørt.

- De er redde for å bli utsatt for trusler, sier Rauscher, som har vært i kontakt med kvinnene de siste dagene.

Tross oppstandelsen skal de imidlertid ha lovet forfatterne å stille opp dersom det blir nødvendig.

- De kommer til å vitne om vi skulle bli stevnet, sier Rauscher til Aftonbladet, og forteller samtidig at kvinnenes troverdighet er «meget høy».

- Det finnes et forakt for vanlige menneskers vitnemål. Men hvor mye må man tjene for å få vitne mot kongen? Hvilken sosial status må man ha for å bli trodd? spør Rauscher. 

Kongens pressekonferanse skal holdes 15. 30 torsdag.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Norsk kvinne kalte ham «Pungen»