<strong>ALLTID STILSIKKER:</strong> Til alle tre barnedåpene har hertuginne Kate sørget for en designmessig rød tråd. F.v: Kate i prinsesse Charlottes dåp, Kate i prins Louis' dåp og Kate i prins Georges dåp. Dåpskjolen har for øvrig gått i arv til alle barna. Foto: NTB Scanpix
ALLTID STILSIKKER: Til alle tre barnedåpene har hertuginne Kate sørget for en designmessig rød tråd. F.v: Kate i prinsesse Charlottes dåp, Kate i prins Louis' dåp og Kate i prins Georges dåp. Dåpskjolen har for øvrig gått i arv til alle barna. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hertuginne Kate og prins Louis:

Tre barnedåper - tre like detaljer

Hertuginnen sverger til sine britiske favoritt-designere.

Publisert
Sist oppdatert

Den 23. april stod jubelen i taket i England da prins Louis Arthur Charles kom til verden. Han er prins William (36) og hertuginne Kates (36) tredje barn, og lillebror til prins George (4) og prinsesse Charlotte (3).

Mandag ettermiddag var det nok en stor dag for det britiske kongehuset. Da ble nemlig den 11 uker gamle prinsen døpt i St. James' Palace kapell i London.

Mens oldeforeldrene, dronning Elizabeth (92) og prins Philip (97), uteble fra seremonien, kunne de mange fremmøtte glede seg over å få glimt av kongelige medlemmer som prins Harry (33) og hertuginne Meghan (36), og Kates gravide lillesøster Pippa (34).

Saken fortsetter under bildet.

<strong>PÅ PLASS:</strong> Gravide Pippa ankom nevøens dåp i en babyblå kjole, mens nygifte Meghan gikk for et olivengrønt antrekk fra Ralph Lauren. Foto: NTB Scanpix
PÅ PLASS: Gravide Pippa ankom nevøens dåp i en babyblå kjole, mens nygifte Meghan gikk for et olivengrønt antrekk fra Ralph Lauren. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Samme dåpskjole

Det var den stolte moren, hertuginne Kate, som bar dåpsbarnet da familien ankom kapellet mandag ettermiddag. Prins Louis var iført samme dåpskjole som søsknene George og Charlotte også ble døpt i. Den er laget av silke, sateng og bomull, og sydd av dronning Elizabeths faste syerske, Angela Kelly.

Selv om dåpskjolen er relativt ny, så har den likevel historisk sus. Den er nemlig en kopi av den 170 år gamle kjolen som dronning Victoria fikk laget til sin første datter i 1841. Kjolen skal ha blitt brukt i over 60 barnedåper - og var utslitt da den havnet på museum i 2004.

Saken fortsetter under bildet.

<strong>SØSKENLIKHET:</strong> Prins Louis (toppen), prinsesse Charlotte (midten) og prins George (nederst) bar alle samme kjole til dåpen. Foto: NTB Scanpix
SØSKENLIKHET: Prins Louis (toppen), prinsesse Charlotte (midten) og prins George (nederst) bar alle samme kjole til dåpen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Samme designere

En annen detalj som var lik under dåpen til de tre søsknene - var deres mors valg av design til antrekkene.

Hertuginne Kate har nemlig valgt å bruke de britiske designerne, Alexander McQueen og Jane Taylor, til alle barnedåpene.

Da moteprinsessen mandag ankom seremonien var hun ikledd en lekker hvit Alexander McQueen-kjole med puffermer, og en matchende hvit hårbøyle fra Jane Taylor på hodet.

Tre år tidligere, under prinsesse Charlottes dåp, stilte hun også i hvit kjole og hatt fra favoritt-designerne.

Og i 2013, da prins George ble døpt, valgte stilsikre Kate en hvit kåpekjole fra McQueen, og også den gang en hatt fra Jane Taylor.

Det var også Alexander McQueen som designet hertuginnens vakre og mye omtalte brudekjole da hun giftet seg med prins William i april 2011.

Saken fortsetter under bildet.

<strong>EVENTYRBRYLLUP:</strong> Fredag 29. april 2011 ga prins William og hertuginne Kate hverandre sine ja i England. Foto: NTB Scanpix
EVENTYRBRYLLUP: Fredag 29. april 2011 ga prins William og hertuginne Kate hverandre sine ja i England. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I fødselspermisjon

Mandagens opptreden i sin yngste sønns dåp, er første gang Kate har vist seg offentlig på flere uker. Dette grunnet fødselspermisjonen.

Sist gang trebarnsmoren stilte på et offentlig arrangement var under eventet «Trooping the Colour» sammen med resten av kongefamilien for nesten en måned siden, og deretter under en av prins Williams polokamper sammen med barna dagen etterpå.

- Det er en tradisjon for nybakte rojale mødre å ta en seks måneders pause fra offentlige arrangementer, sier kongeeksperten Duncan Larcombe til Bazaar.com.

Saken fortsetter under bildet.

<strong>SJARMTROLL:</strong> Prins George kikker nysgjerrig opp i vogna til lillesøster Charlotte under hennes dåp for tre år siden. Foto: NTB Scanpix
SJARMTROLL: Prins George kikker nysgjerrig opp i vogna til lillesøster Charlotte under hennes dåp for tre år siden. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kate var selvfølgelig også til stede i bryllupet til prins Harry og hertuginne Meghan i mai.

- Bryllupet teller ikke som et offentlig arrangement. Det var en «familie begivenhet», men utenom slike ting så kommer hun til å velge selv hva hun ønsker å delta på, fortsetter Larcombe.

Ifølge Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle er det heller ikke unormalt for kongelige å ta en slik pause.

- Det er helt normalt at også kongelige tar en slags permisjon i forbindelse med fødsler. Akkurat som deg og meg, trenger og ønsker de tid til å bli kjent med det nye familiemedlemmet. Det er ulikt hvor lang tid de er hjemme, men jeg synes ikke seks måneder er spesielt lenge, fortalte Vagle til Se og Hør i juni.

LES OGSÅ: Dronningparet droppet dåpen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer