- Traumene kom opp som vonde sår

Mette-Marits historie brakte opp vonde minner for dronningen Sonja.

Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Onsdag kom den autoriserte biografien om Dronning Sonja skrevet av Ingar Sletten Kolloen. Boken «Dronningen» har blitt til i nært samarbeid med kongefamilien og etter lange samtaler med både kongen og dronningen.

Kolloen mener motet både kongen og dronningen gjennom årene har utvist har blitt deres varemerke. Ikke minst motet dronningen viste da hun først ble kjæreste med Harald, som den gangen var kronprins, og hvordan de to møtte mye motstand da forholdet ble kjent. 

Biografen mener nettopp denne erfaringen var avgjørende da Sonja ønsket ettbarnsmoren Mette-Marit Tjessem Høiby velkommen i familien. 

- Alle traumene til kong Harald og dronning Sonja fra 1960-årene kom opp som vonde sår. Det var den samme historien om igjen. Bortsett fra én fundamental ting. Kongens sønn og kongens kommende svigerdatter hadde helhjertet støtte fra dem. De hadde lovt seg selv at «dette skal vi aldri gjenta», sier Kolloen.

Han mener dronningen lett kunne sette seg inn i kronprinsessens situasjon.

- Hvem var det som visste mer om alenemødre enn Sonja? Hun hadde en søster som var alenemor i 1950-årene, da man virkelig ble stigmatisert. Hun kunne sette seg ned med Mette-Marit og forstå hvordan hun hadde det. 
 
Se video øverst i saken.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Skjulte kjæresten i tre år    

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer