Prins Charles:

Tragedien som rammet på skiferie

Det var så vidt prinsen kom seg unna like hel. Kameraten mistet livet.

TRAGEDIESTED: Prins William og prins Charles på skitur i Klosters, der den tragiske hendelsen fant sted i 1988. Foto: Andy Mettler/REUTERS/NTB
TRAGEDIESTED: Prins William og prins Charles på skitur i Klosters, der den tragiske hendelsen fant sted i 1988. Foto: Andy Mettler/REUTERS/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prins Charles (73) kom seg unna ulykken - så vidt - men kameraten mistet livet.

Det var i 1988 prins Charles og prinsesse Diana reiste til skiresorten Klosters i Sveits sammen med en rekke venner.

- Dette er jo mange år siden, men det er klart at det var en traumatisk opplevelse for prins Charles som helt sikkert har preget ham hele livet, forteller Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, om reisen som endte med tragedie.

Blant vennene som var med på turen var blant annet prins Andrew, Sarah Ferguson og majoren Hugh Lindsay.

Det som skulle ha vært en fin vennetur, endte på høydramatisk vis. Deler av vennegjengen ble tatt av et snøskred i skibakken, Hugh Lindsay mistet livet.

- Prins Charles var naturligvis i sjokk den gangen ulykken skjedde, og ifølge prinsesse Diana måtte hun ta seg av alt det praktiske etterpå fordi Charles var helt ute av seg, forteller Vagle.

Visste ikke om prins Charles var i live

Da snøskredet var et faktum ble det slått alarm på Buckingham Palace, i en tid visste ikke kongefamilien om tronarvingen var i live.

Den britiske kongefamilien hadde fått beskjed om at en mann hadde mistet livet i skredet, dronning Elizabeth og de andre satt en stund i uvitenheten om prins Charles var den omkomne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.