Prins William og hertuginne Kate:

Torturdømt mann kom farlig nære prinsebarna

Hertugparet krever grundig etterforskning etter det alvorlige sikkerhetsbruddet.

<strong>SIKKERHETSGLIPP:</strong> En torturdømt mann leverte møbler til Kensington Palace i juli. Under leveransen skal han ha møtt på hertugparets tre barn, prins George, prinsesse Charlotte og prins Louis. Foto: NTB Scanpix
SIKKERHETSGLIPP: En torturdømt mann leverte møbler til Kensington Palace i juli. Under leveransen skal han ha møtt på hertugparets tre barn, prins George, prinsesse Charlotte og prins Louis. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Nylig kom en tidligere torturdømt mann seg innenfor Kensington Palace, ifølge flere internasjonale medier, deriblant The Sun.

Mannen skal ha fått tilgang på eiendommen da han leverte møbler til Kensington Palace i midten av juli, og på gårdsplassen skal han ha møtt på de tre barna til hertugparet, prins George (6), prinsesse Charlotte (4) og prins Louis (1). De var da sammen med barnepiken, Maria Teresa Borallo.

Etterforsker hendelsen

Etter at det britiske kongehuset ble gjort oppmerksomme på mannens kriminelle fortid av flere internasjonale medier, skal det nå ha blitt satt i gang en granskning av hendelsen - som blir sett på som et svært alvorlig sikkerhetsbrudd.

Prins William (37) skal blant annet ha beordret å få vite hvordan en torturdømt mann skal ha kommet så nær de tre barna hans.

<strong>OPPRØRT:</strong> Sikkerhetsbruddet vekker stor oppsikt, og prins William har krevd en granskning av hendelsen. Her er familien på fem avbildet i juni. Foto: NTB Scanpix
OPPRØRT: Sikkerhetsbruddet vekker stor oppsikt, og prins William har krevd en granskning av hendelsen. Her er familien på fem avbildet i juni. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge nettstedet er både William og hertuginne Kate (37) svært opprørte over hendelsen. Mannen, som ble satt bak lås og slå for det som omtales som «brutal tortur» i 2008, skal ha skrytt til kameratene sine om hvordan han fikk se George, Charlotte og Louis på gårdsplassen. Han skal også ha fortalt hvor høflig den seks år gamle tronarvingen var.

- Dette er et sikkerhetsbrudd som potensielt sett kunne endt fatalt og som ikke skal skje. Han er en voldelig kriminell som ble fengslet for den mest brutale typen tortur, uttaler en kilde til Fox News.

Videre forteller kilden at vennene til den tidligere innsatte var «sjokkerte» over at han klarte å komme seg inn i palasset, med tanke på den kriminelle fortiden hans.

Grov mishandling

Den torturdømte mannen sonet nemlig syv år i fengsel i 2008, dømt for å ha vært med på å torturere en uskyldig mann ved å helle kokende vann nedover ryggen hans.

Ifølge nettstedet skal de ha vært en gjeng på fire personer som bandt fast offeret, før de plasserte en «gag-ball» i munnen til vedkommende, ifølge nettstedet.

Hendelsen utspant seg i offerets hjem, og de skal ha truet ham med en kniv mot halsen, og knivstukket ham i benet for å få informasjon om en bil.

Søndag kveld fortalte en kilde nær kongefamilien at hertugparet hadde blitt informert om den skremmende hendelsen, og at de var svært bekymret over at mannen hadde kommet så nære barna deres.

- Han har en sterk tro på at kriminelle fortjener en ny sjanse etter at de har sonet ferdig straffen sin, men han er bekymret over at sikkerhetstiltakene ikke er bra nok, forteller kilden om prins William, ifølge The Sun.

STRÅLTE: Hertuginne Kate og prins William var fornøyde med besøket sitt så langt, og Kate så frem til en dag med mer utendørsaktiviteter. Video: Kine Falch / Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer

Grundig sikkerhetsgjennomgang

De ansatte ved Kensington Palace skal også være sjokkerte over hendelsen, samt mangelen på grundig bakgrunnssjekk av dem som entrer palasset.

En assistent ved det britiske kongehuset uttalte søndag kveld at det har blitt innledet en grundig sikkerhetsgjennomgang for å kontrollere at dagens systemer og prosedyrer er slik det skal være.

<strong>KENSINGTON PALACE:</strong> Det var her den torturdømte mannen leverte møbler til hertugparet i midten av juli, og møtte på de tre prinsebarna. Foto: NTB Scanpix
KENSINGTON PALACE: Det var her den torturdømte mannen leverte møbler til hertugparet i midten av juli, og møtte på de tre prinsebarna. Foto: NTB Scanpix Vis mer

En talsmann for Buckingham Palace uttalte også søndag kveld at alle leveranser til de kongelige eiendommene opererer under strenge retningslinjer.

Dette innebærer blant annet ID-sjekk av vedkommende som skal levere varer.

- Alle leveranser blir fullført med tilsyn fra politifolk og sikkerhetspersonell, avsluttet talsmannen.

Dette er for øvrig det andre sikkerhetsbruddet i den britiske kongefamilien de siste ukene. Tidligere denne måneden klatret en inntrenger over gjerdet til Buckingham Palace midt på natten. Innbruddstyven skal ha stått bare meter unna dronning Elizabeth (92).

LES OGSÅ: Sjokkavsløring etter hemmelig sykehustabbe

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer