Prinsessens bursdagsfeiring:

Tok til tårene

Kronprinsessen ble rørt under talen til datteren.

RØRT: Kronprinsesse Mette-Marit ble rørt til tårer av forfatter Lars Saabye Christensens tale til prinsesse Ingrid Alexandra torsdag 16. juni. Video: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag kveld er det 18-årsfeiring av prinsesse Ingrid Alexandra på Deichmanske Bjørvika i Oslo. I den anledning holdt forfatter Lars Saabye Christensen en tale for jubilanten.

Det ble en rørende affære for prinsessens mor, kronprinsesse Mette-Marit (48).

- Kronprinsesse Mette-Marit tok til tårene da Lars Saabye Christensen leste sin gripende tekst om å sette spor. Teksten beskrev på mange måter prinsessens rolle, og omhandlet nettopp både det å følge spor og tråkke sine egne. En vakker tekst som åpenbart traff jubilantens mor! Sier Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle.

TÅREVÅTT: Mamma og kronprinsesse Mette-Marit måtte tørke tårene. Foto: Lise Åserud / NTB
TÅREVÅTT: Mamma og kronprinsesse Mette-Marit måtte tørke tårene. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

Christensen sa blant annet til den unge tronarvingen at hun skal stole på seg selv.

- Du skal tro på spor. Du skal tro på sporene du følger, du skal tro på sporene du setter, men ikke tro på slike som meg. Håpløse vismenn som tror de kan gi råd, men som ikke vet annet enn sin arme råd i all den uro som heter livet, der ingenting står stille - verken tid eller sted. Likevel tar jeg sjansen på å la det falle noen ord.

FEIRES: Her ankommer prinsesse Ingrid Alexandra bursdagsfeiringen sin på Deichman bibliotek i Bjørvika, Oslo. Video: NRK Vis mer

- Du skal tro på spor som fører deg dit hvor ingen har satt sin fot, og der du er den første som kommer til å gå. Prøvende, selvsikker, engstelig, stolt. Takk.

LES OGSÅ: Prinsesse Ingrid Alexandra: Her er Durek tilbake i Norge

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer