TØRKET TÅRER: Hertuginne Kate og prins William la ned blomster ved monumentet for de falne verftsarbeiderne. Foto: NTB Scanpix
TØRKET TÅRER: Hertuginne Kate og prins William la ned blomster ved monumentet for de falne verftsarbeiderne. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Prins William og hertuginne Kate:

Tok til tårene i møte med Holocaust-ofre

Hertuginne Kate klarte ikke holde tårene tilbake under besøket av konsentrasjonsleiren Stutthof i Polen.

Publisert

(Seoghør.no): Det fremtidige kongeparet prins William (35) og hertuginne Kate (35) er denne uken på tur gjennom Polen og Tyskland.

Tirsdag besøkte de den tidligere konsentrasjonsleiren Stutthof utenfor byen Gdansk i Polen. Det gjorde visstnok store inntrykk, skriver BBC.

Under besøket fikk de møte Manfred Goldberg og Zigi Shipper, begge 87 år, som satt i leiren da de var 14 år gamle.

Saken fortsetter under bildet.

PÅ BESØK: Manfred Goldberg og Zigi Shipper fortalte til BBC at de ikke har vært tilbake i Polen før nå. Foto: NTB Scanpix
PÅ BESØK: Manfred Goldberg og Zigi Shipper fortalte til BBC at de ikke har vært tilbake i Polen før nå. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ingen av dem har vært tilbake i Polen siden 1946, da de ble reddet ut sammen. Begge flyttet til England og har holdt kontakten i over 60 år.

Manfred Goldberg sa til BBC at han aldri hadde drømt om å få håndhilse på den fremtidige kongen av England.

TYDELIG RØRT: Hertuginne Kate måtte tørke tårer under besøket. Foto: NTB Scanpix
TYDELIG RØRT: Hertuginne Kate måtte tørke tårer under besøket. Foto: NTB Scanpix Vis mer

La ned roser

Paret signerte konsentrasjonsleirens gjestebok, og skrev blant annet at de var «dypt rørt av besøket til Stutthof som var et område med forferdelig smerte, lidelse og død.»

- Dette besøket har minnet oss på de fryktelige drapene på over seks millioner jøder fra hele Europa under Holocaust.

- Det er også en forferdelig påminnelse om krigens bekostninger og det faktum at Polen alene mistet millioner av mennesker som var ofre for en brutal okkupasjon, skrev de i gjesteboken.

Mot slutten av besøket gikk de innom det europeiske solidaritetssenteret, før de la ned roser på monumentet til de falne verftsarbeiderne.

POLSKE DELIKATESSER: Paret fikk smake på polsk likør og piroger. Foto: NTB Scanpix
POLSKE DELIKATESSER: Paret fikk smake på polsk likør og piroger. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Både Kate og William var tydelig preget under besøket, og hertuginnen måtte tørke vekk tårer fra kinnet etter å ha blitt fortalt om grusomhetene som foregikk i konsentrasjonsleiren.

Møtte Angela Merkel i Berlin

Etter besøket, som ifølge BBC varte i litt over en time, dro paret tilbake til Gdansk, der det var stor gatefest.

Her fikk William og Kate blant annet smake på polsk likør og piroger, og sammen med barna Charlotte (2) og George (3) besøkte de byens Shakespeare-teater.

MØTTE MERKEL: Prins William og hertuginne Kate. Foto: NTB Scanpix
MØTTE MERKEL: Prins William og hertuginne Kate. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Når de nå reiser til Tyskland, er planene allerede klare.

I dag møtte hertuginnen og prinsen forbundskansler Angela Merkel i Tysklands hovedstad Berlin, før de tok turen til Brandenburger Tor, ifølge CTV News.

William lot som om han var skadet

Paret er tidligere kjent for å la seg rive med under offisielle besøk. Da de var i London i mars for å sette fokus på mental helse, viste prins William seg fra sin tøysete side.

SPØKEFUGL: Prins Harry tullet med at han strakk hamstringen sin under den korte løpedistansen. Foto: NTB Scanpix
SPØKEFUGL: Prins Harry tullet med at han strakk hamstringen sin under den korte løpedistansen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Prins William, hertuginne Kate og prins Harry besøkte startstedet for London Maraton, like ved siden av OL-stadion i den britiske hovedstaden.

Der møtte de 150 Heads Together-frivillige, som forberedte seg på å løpe maraton for å støtte kampanjen trekløveret har satt i gang.

De kongelige fikk også selskap av maratonløper Paula Radcliffe (43), som innehar verdensrekorden på kvinnesiden.

Imidlertid var ikke de to prinsene og hertuginne Kate kun tilskuere på arrangementet.

De prøvde seg også på den første strekningen i en stafett, og stemningen var god både før og etter løpet. I forkant tullet prins William med de andre på stafettlaget sitt, skriver People:

– Å, «hamstringen» min, spøkte han mens han tok seg til låret og lot som om han var skadet.

LES OGSÅ: – Prins William gir seg som pilot

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer