SVIGERFARS BÅT: Kongeskipet seilte inn Lavangenfjorden fredag formiddag. Mens kongeparet oppholdt seg på båten, kom resten av familien på land. Foto: KJELL SVENDSEN
SVIGERFARS BÅT: Kongeskipet seilte inn Lavangenfjorden fredag formiddag. Mens kongeparet oppholdt seg på båten, kom resten av familien på land. Foto: KJELL SVENDSENVis mer

Tok svigerfars båt til sitt barndomsparadis

Ari viste barna stedet han bodde som liten gutt.

SEOGHØR.NO: Forrige søndag ble det kjent at kongeparet hadde tatt med seg hele familien på ferie til Finnmark. Barn, barnebarn og svigerbarn var alle samlet på kongeskipet «Norge».

Kong Harald og dronning Sonja elsker den nordligste delen av Norge, og spesielt Sonja farter opp så ofte hun kan for å vandre i fjellene og oppleve den mektige naturen. Denne sommeren var tiden inne for å gi familiens yngste generasjon en smakebit!

– Det er veldig sjelden at hele familien er samlet, og så ville vi veldig gjerne vise barnebarna Nord-Norge og Finnmark spesielt, fortalte kong Harald til pressen da de familien stilte opp til fotografering i Vardø.

Svigersønn Ari viste fram sitt paradis

De var hemmelighetsfulle om hvor ferden gikk videre, men i dag ble det kjent at de kongelige fortsatt er på tur i nord. Da var det imidlertid kongens svigersønn, Ari Behn, som fikk vise familien sitt Nord-Norge.

TOK MED KONA: Ari tok med kona og døtrene til Lavangen, hvor de besøkte venner fra tiden familien hans bodde der. Her ser vi Märtha med den mellomste datteren, Leah Isadora.  Foto: KJELL SVENDSEN
TOK MED KONA: Ari tok med kona og døtrene til Lavangen, hvor de besøkte venner fra tiden familien hans bodde der. Her ser vi Märtha med den mellomste datteren, Leah Isadora. Foto: KJELL SVENDSEN Vis mer

Behn bodde nemlig med foreldrene i Lavangen i Troms på slutten av 70-tallet, og i dag seilte han tilbake til sitt barndomsparadis med kongeskipet. Mens svigerforeldrene holdt seg i båten, tok Ari med seg kona Märtha, døtrene, og også kronprinparets to barn med på land.

KUSINER: Aris eldste datter Maud sammen med sin kusine, prinsesse Ingrid Alexandra.  Foto: KJELL SVENDSEN
KUSINER: Aris eldste datter Maud sammen med sin kusine, prinsesse Ingrid Alexandra. Foto: KJELL SVENDSEN Vis mer

Ifølge nettavisen Salangen-Nyheter ble Ari tatt varmt i mot av lokalbefolkningen, som ønsket ham velkommen tilbake til bygda Tennevoll. Og for Ari var det garantert en sterk opplevelse. Han har tidligere fortalt om sitt tette forhold til landsdelen.

– Jeg har virkelig et romantisk og sterkt forhold til Tromsø. Når jeg kommer hit kjenner jeg igjen lynnet fra familien; alle hilser på hverandre, og det er mye lidenskap og humor blant folk. Et veldig overskudd, noe jeg husker fra barndommen. Jeg føler en veldig tilhørighet til Nord-Norge. Lyset – eller mangelen på lys, har Behn tidligere sagt til avisa Nordlys.

At han i dag fikk vist frem sitt barndomsparadis til døtrene Maud Angelica, Leah Isadora og Emma Tallulah betydde nok ekstra mye:

– Og da vi fløy inn mot Tromsø, så jeg igjen Tennevoll. Det var ganske sterkt. Jeg tror det har med at jeg har fått barn å gjøre, jeg er blitt lettrørt, fortalte han til Nordlys i 2003.

LES OGSÅ: Mette-Marit bruker favorittjakken år etter år