Kong Harald:

- Tok meg bare 40 år

Kongens mobilspøk falt i god jord hos stortingsrepresentantene.

LATTER: Kongens tale fikk dronningen til å le godt under Stortingsmiddagen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
LATTER: Kongens tale fikk dronningen til å le godt under Stortingsmiddagen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag kveld var det duket for årets Stortingsmiddag på Slottet. Det er to år siden sist middagen ble avholdt, da fjorårets arrangement ble avlyst på grunn av pandemien.

Tilstede var både kong Harald og dronning Sonja, kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Astrid og stortingsrepresentantene.

Tradisjonen tro talte kongen for sine middagsgjester, og som så mange ganger før klarte han også i kveld å snike inn en liten vittighet her og der.

SYNGER: Kongefamilien synger nasjonalsangen fra slottsbalkongen på 17. mai. Video: NRK Vis mer

Dro mobilspøk

- Da vi planla denne kvelden, forstod vi etter hvert at vi måtte være på den helt sikre siden. Så vi har sjekket jussen, alle slags forskrifter – til og med Stortingets administrasjon. Og jeg kan glede dere med at representantene ikke trenger å innberette denne middagen, begynte kongen.

Videre ønsket han alle de fremmøtte hjertelig velkommen til Slottet, og la til at det var spesielt hyggelig å ønske et nytt Storting velkommen.

- Mange av oss har nok kunnet trenge opptil flere lykkeønskninger i løpet av tiden vi har lagt bak oss. Og er det noe vi virkelig har lært siden mars i fjor, så er det betydningen av moderne datateknologi for å kunne komme i kontakt med hverandre. Stor var derfor gleden i familien da jeg fikk mobiltelefon. Det tok bare 40 år, sa han, mens salen brøt ut i latter.

Kongen påpekte at det idag sitter hele 76 kvinner som faste representanter på Stortinget, mnoe som utgjør omtrent 45 % og ikke minst - ny rekord.

PÅSKEHILSEN: Kong Harald deler påskehilsen med folket. Video: NTB / Kongehuset Vis mer

- Her i Kongefamilien er den kvinnelige representasjonen hele 50%. Ved votering er den ofte mer. Hvordan dette er mulig, er jeg ikke helt sikker på. Jeg tipper at de faste kvinnelige representantene på Slottet vet svaret, sa han lurt, mens salen lo godt.

Avslutningsvis takket han for innsatsen alle hadde lagt ned under pandemien, og rundet av talen med å utbringe en skål.

LES OGSÅ: Derfor var dronningen uønsket på Stortinget

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer