SJARMTROLL: Lille prinsesse Leonore er som snytt ut av nesen på sin mor, prinsesse Madeleine av Sverige. Dette bildet er tatt i sommer. Foto: Brigitte Grenfeldt / Kungahuset.se
SJARMTROLL: Lille prinsesse Leonore er som snytt ut av nesen på sin mor, prinsesse Madeleine av Sverige. Dette bildet er tatt i sommer. Foto: Brigitte Grenfeldt / Kungahuset.seVis mer

Tok med seg Leonore (1) på julemarked

Men den rojale tobarnsmoren får kritikk for å la datteren sutte på fingrene.

SEOGHØR.NO: Det er straks én måned til kirkeklokkene ringer inn, og selveste julekvelden er et faktum.

De aller ivrigste av oss har allerede begynt julestria, og flere har benyttet anledningen til å dra på julemarked i sin lokale kirke.

Svenske prinsesse Madeleine (33) er blant disse.

Torsdag ettermiddag tok hun nemlig med seg datteren prinsesse Leonore, som fyller to år i februar, til den svenske kirken i London - hvor både pepperkaker, svensk julemat og hjemmelaget julepynt er mulig å få kjøpt.

I helgen la Kungehuset.se ut et hyggelig bilde av mor og datter fra julemarkedet, side om side med prest Michael Persson og det svenske kirkerådets ordfører Madelaine Mason.

Kritiseres for å sutte på fingrene

I kommentarfeltet til bildet, som også er delt på det svenske kongehusets offisielle Facebook-side, er det flere som jubler over hvor fine mor og datter-duoen er sammen. Men det er også noen kom påpeker at det lille sjarmtrollet sutter på fingrene.

«Nå MÅ dere lære den lille søte jenta å ta de små fingrene sine ut av munnen. «Det er ikke hygenisk», sa vår barnelege!», er det én som skriver.

Men det er flere av rojalistene som sier til prinsesse Madeleine at hun ikke skal bry seg om kommentarene:

FAMILIENS MIDTPUNKT: Det er ingen tvil om at lille prinsesse Leonore er en liten skøyer. Her underholder hun hele familien i Drottningholms slottskyrka under lillebror prins Nicholas' barnedåp i oktober. Foto: NTB Scanpix
FAMILIENS MIDTPUNKT: Det er ingen tvil om at lille prinsesse Leonore er en liten skøyer. Her underholder hun hele familien i Drottningholms slottskyrka under lillebror prins Nicholas' barnedåp i oktober. Foto: NTB Scanpix Vis mer

«For en tullete diskusjon om «lillsessan». Når et lite barn blir usikker eller forundrende setter de ofte fingrene mot munnen og titter på menneskene».

«Leonore bruker vel fingrene i stedet for smokk».

«Du gjør en god jobb, Madeleine! Ikke bry deg om alle de negative kommentarene. La bare Leonore få suge på sine fingre så lenge hun vil».

Flyttet til London i høst

Prinsesse Madeleine bor for tiden i London med ektemannen Chris O'Neill (41) og deres to små barn prinsesse Leonore og prins Nicholas (5 mnd). De flyttet fra Stockholm til London i høst, for å være nærmere pappa Chris' som er opptatt av forretninger.

Han er nemlig sjefsdirektør i bedriften Wilton Payments Limited som har hovedkontor i storbymetropolen.

Han har tidligere fått kritikk for å prioritere business framfor både familie og rojale plikter, men presiserte i et intervju med svenske Expressen i juli at det er Madeleine som er kongelig, og ikke ham:

- Det er kanskje vanskelig for andre å forstå, men jeg kan ikke alltid være til stede på offisielle tilstelninger. Jeg har forretningene mine som jeg arbeider steinhardt med, og da kan det kanskje være slik at et møte med en storkunde krasjer med et kongelig arrangement.

SØSTRENE SISTERS: Vanligvis er det prinsesse Margaretha (81) (t.h.), kong Carl Gustavs søster, som åpner julemarkedet i den svenske kirken i London. Men i år var det altså prinsesse Madeleine og prinsesse Leonore som hadde fått det ærefulle oppdraget. Her med prinsesse Birgitta (78), kongens andre søster. Prinsesse Margaretha er forøvrig prinsesse Märtha Louises fadder. Foto: NTB Scanpix
SØSTRENE SISTERS: Vanligvis er det prinsesse Margaretha (81) (t.h.), kong Carl Gustavs søster, som åpner julemarkedet i den svenske kirken i London. Men i år var det altså prinsesse Madeleine og prinsesse Leonore som hadde fått det ærefulle oppdraget. Her med prinsesse Birgitta (78), kongens andre søster. Prinsesse Margaretha er forøvrig prinsesse Märtha Louises fadder. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det er foreløpig uvisst hvor prinsessen og hennes familie skal feire julaften i år.

LES OGSÅ: - Det er jeg som forsørger familien

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.