Tok med seg Kates brev i graven

For lille Fabian betydde brevet fra hertuginnen alt.

STERKT MØTE: I oktober 2011 møtte hertuginne Kate kreftsyke Fabian. Møtet gjorde inntrykk, og en måned etterpå fikk gutten en brev fra henne.  Foto: All Over Press
STERKT MØTE: I oktober 2011 møtte hertuginne Kate kreftsyke Fabian. Møtet gjorde inntrykk, og en måned etterpå fikk gutten en brev fra henne. Foto: All Over Press Vis mer

SEOGHØR.NO: I 2011 besøkte hertuginne Kate og prins William ni år gamle Fabian Bate på sykehuset - og møtet med den kreftsyke gutten gjorde åpenbart sterkt inntrykk. En måned etter besøket fikk nemlig Fabian et personlig brev signert hertuginnen.

- Jeg ble så rørt av din styrke til tross for den krevdende behandlingen du går igjennom, og er så glad for å høre nyheten om at en av dine søstre kan donere benmarg til deg. Jeg krysser fingrene for at din helse blir sterkere og sterkere, skrev  Kate i brevet.

Åtte år lang kamp

Dessverre tapte Fabian den åtte år lange kampen - og sovnet inn i begynnelsen av november. I kisten la foreldrene brevet som var noe av det mest dyrebare gutten deres hadde.

- Jeg vil at Kate skal vite at det ikke bare var et vanlig brev, det var en melding som betydde veldig mye for ham, sier faren Darrell Bate til London Mirror og fortsetter:

- Det har vært med ham helt siden han fikk det, og det er fortsatt med ham etter at han gikk bort.

- Trist nyhet

Da Kate besøkte Fabian, hadde hun vært hertuginne bare i et halv år. Tre år etter har hun langt flere sterke møter bak seg, men fortsatt har Fabian en spesiell plass i hjertet hennes:

- Hertuginnen og prinsen er lei seg for den triste nyheten, og deres tanker er hos Fabians familie, sier en talsmann for hertugparet til den britiske avisen.

Les også: Dette bildet er historisk